Uncategorized

Najava predavanja „Mudžize Kur’ana“ u Studentskom domu Nedžarići

Džemat studentskog doma Nedžarići koji djeluje u sklopu MIZ Sarajevo je i ovu akademsku godinu započeo sa serijalom predavanja za svoje studente i goste, s ciljem edukacije mladih o pitanjima islama, savjetovanja u svakodnevnom životu i pronalaska ravnoteže između naše vjere i života.

Ovim predavanjima se vrlo rado odazivaju brojni eminentni islamski predavači koji šire islamsku riječ s nadom da ih čuje što veći broj ljudi a posebno omladine i studenata, a to je i prava prilika za stvaranje poznanstava i umrežavanje naše omladine na ovim prostorima. Vrijeme sastanka je svaki ponedjeljak u 20:15 u prostorijama Džemata studentskog doma.

U ponedjeljak, 14. novembra 2016. godine, u goste nam dolazi hafiz Nedim Botić koji će pričati na temu Mudžize Kur’ana. Uvaženi hafiz je prvi hafiz u svojoj rodnoj Bosanskoj Dubici nakon više od stotinu godina, a po zanimanju je profesor islamske vjeronauke. Poznat kao predavač kojeg rado svi slušaju, uskoro će se obratiti i našoj maloj studentskoj zajednici.

Ovim putem pozivamo sve one koji bi voljeli čuti hafiza Nedima kao i one koje zanimaju stvaranje Uzvišenog Gospodara i fenomen mudžiza Časnog Kur’ana, da dođu u naš dom i džemat i okoriste se ovim predavanjem. Srdačno Vas očekujemo!

Esselamu alejkum!

Akos.ba

Povezani članci

Back to top button