Vi ste ovdje
Home > Duhovnost > Islamske teme > Muderrisova dova iz Harema Kabe

Muderrisova dova iz Harema Kabe

Euzu billahi mineš-šejtanir-radžim! Bismillahir-rahmanir-arahim!

Hvala Allahu Gospodaru svjetova! Salavat i selam na Muhammeda, sallallahu alejhi ve sellem, na njegovu časnu porodicu, ashabe, na bosanske šehide i gazije i na sve one koji slijede put islama sve do sudnjega dana!

Allahu, Gospodaru nebesa i zemlje i onoga što je između njih, obraćam Ti se ovdje pored tvoje časne Kabe u Meki dovom Tvoga poniznog roba! Nadahni nas Bošnjake i sav ummet izdržljivošću i učvrsti korake naše i pomozi nas protiv onih koji su nas ubijali, mučili i zlostavljali i koji nas ponižavaju! Molimo Te da njihove spletke na njih usmjeriš i učini njih i njihove ukućane bez pomena i ibretom za one koji pameti imaju!

Pomozi nam da sačuvamo našu lijepu domovinu Bosnu i Hercegovinu, a njene i naše neprijatelje zabavi njima samima i kada god nas budu željeli na bigajri hak napasti, optužiti i poniziti, Ti nas zaštiti svojom zaštitom, a na njih pošalji svoju vojsku meleka i naše neprijatelje ponizi još na ovome svijetu, a Ahiretska kazna je bolnija i trajnija!

Gospodaru, Koji čuješ svačiji poziv i Koji ćeš sakupiti sve kosti nakon njihova mrtvila, o Ti kojem se na kraju moraju pokoriti nasilnici, o Ti koji Si vječno živ, o Ti koji uzdržavaš nebesa i zemlju, o Vladaru Sudnjega dana, samo Tebi robujemo i samo od Tebe pomoć tražimo.

Gospodaru, od Tebe tražimo pomoć i zaštitu protiv zločinaca i onih koji su im pomagali u zločinima!

Gospodaru, utječemo Ti se od njihovih zlih namjera i djela.

Gospodaru, na njih spusti svoju srdžbu, mržnju i kaznu!

Gospodaru, zločincima daj bolest i razne nevolje i zatresi zemlju ispod njihovih nogu! Zameti im trag i učini ih ibretom za one koji pameti imaju!

Gospodaru budi nam na pomoći, a nemoj nam odmagati, podari nam, a ne oduzimaj nam i sačuvaj nas kao što Si sačuvao svoje poslanike! Sačuvaj potomke ubijenih i nestalih Bošnjaka i ne dozvoli njihovo ponižavanje!

Molimo Te naš Gospodaru, uputi naše predstavnike! Učini ih odvažnim, mudrim i ustrajnim i daj im pameti i snage da ispune preuzete emanete!

Allahu, smiluj se našim šehidima, njihove porodice obaspi saburom i daj im snage da ustraju na Tvome putu, smiluj se obespravljenim muslimanima u Palestini, koji goloruki svojim tijelima brane Mesdžidu-l-Aksa, našu prvu kiblu, podari im skoru pobjedu i potpunu slobodu, a cioniste ponizi i učini ibretom za razumom obdarene, smiluj se našim umrlim roditeljima i precima, našoj umrloj ulemi i našim umrlim učiteljima, koji su na nas prenijeli vjeru i znanje, uputi našu djecu i potomke i učini ih prvacima ummeta, budi nam milostiv na Sudnjem danu i uvedi nas u džennete u društvu sa poslanicima, iskrenim, šehidima i dobrim ljudima!

Moja posljednja dova ovdje pored Tvoje časne Kabe, gdje se dove Tvojih iskrenih robova ne odbijaju, je hvala Allahu Gospodaru svjetova!

Preuzeto sa Facebook stranice autora

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com