Vi ste ovdje
Home > Naše aktivnosti > Kultura i obrazovanje > Može li vjernik, koji klanja pet vakata namaza, biti ohol, zavidan, škrt?

Može li vjernik, koji klanja pet vakata namaza, biti ohol, zavidan, škrt?

Bolesti srca i sredstva čišćenja duše te kako postati bolji čovjek, bolji vjernik, su bile teme sinošnjeg predavanja “Odgoj duše” koje je održao hfz Dževad Hrvačić. To je još jedno u nastavku ciklusa predavanja “Odgoj duše – temeljna ali zaboravljena obaveza”.

Ponekad vidimo da vjernici, koji obavljaju pet vakata namaza, pokazuju određene slabosti u odnosu prema drugim ljudima. Dešava se da vjernici imaju osobine skrivene oholosti ili zavisti ili škrtosti pa to kvari njihova djela a inače mogu provoditi dosta vremena u zikru i činjenju dobrih djela.

Radi toga, kako naglašava hfz. Hrvačić, čovjek mora svakodnevno da preispituje stanje svog srca i čisti ga od eventualnih duševnih nečistoća.

Namaz je prvo i naefikasnije sredstvo čišćenja srca jer Uzvišeni Allah u Kur’anu ističe da namaz sprečava od svega što je loše.

Naredno predavanje će biti održano u ponedjeljak 12. februara 2018. godine na adresi Karpuzova 22 u Starom gradu sa početkom u 17:30 sati ako Bog da.

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top