Vi ste ovdje
Home > Ekonomija > Mesna industrija Madi Tešanj utrostručila izvoz

Mesna industrija Madi Tešanj utrostručila izvoz

Mesna industrija Madi, zvanično najveći proizvođač piletine u BiH, ovih dana bilježi veliki uspjeh i na stranim tržištima.

“Kao svojevrstan dokaz kvalitete naših proizvoda jeste i potražnja za istim. Tome u prilog ide i činjenica da smo ove godine izvoz utrostručili u odnosu na 2015. godinu. Kada tome dodamo da ćemo ove godine ostvariti ukupni rast od 33% sigurno je da možemo biti zadovoljni”, poručuju iz Madija.

Napominju da su ove godine uspjeli izgraditi novih 20.000 m2 farmi s kojima samu kontrolu procesa proizvodnje dižu na maksimalan nivo ozbiljnosti, a kupcima obezbjeđuju još bolji i kvalitetniji proizvod.

“Budući da izvoz zauzima sve bitnije mjesto u Madiju, jako je važno napomenuti da je naša firma ujedno i najviše rastući brend iz domena proizvodnje piletine na teritoriji Balkana, s čime smo vrlo ponosni. Za sljedeću godinu pripremamo nove investicije čime ćemo dodatno učvrstiti svoje konkurentske prednosti, a naše proizvode dodatno unaprijediti. U najavi je i nova linija delikatesnih proizvoda koje smo posebno razvijali i na koje smo mnogo ponosni. Za kraj treba istaći da svi rezultati i pobjede koje ostvarujemo želimo da podijelimo sa svojim kupcima bez kojih sigurno ne bi bili gdje danas i jesmo”, saopćeno je iz Madija.

Akta.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top