Enterijer

Mermerne tapete unose dašak glamura

Ne morate ni koristiti pravi mermer nego vam u tome mogu pomoći mermerne tapete.Kompanije koje izrađuju tapete osmislile su kolekcije koje će svaki prostor u kući ili stanu pretvoriti u elegantno okruženje.

Svaka verzija mermernih tapeta pravljena je po mjeri od HD fotografije visokog kvaliteta, a svaka je transformisana u mermerni dezen za zidove. Pošto ne postoje dva ista mermerna kamena, tako nisu proizvedene ni dvije iste serije tapeta.

Dizajneri poručuju da se ne može pogriješiti prilikom izbora ovog dekora. Za spavaću sobu preporučuju boje koje odmaraju  plave i ljubičaste nijanse. Kuhinje najbolje izgledaju u sivim i bijelim kombinacijama boja, koje pomažu prilikom uspostavljanja balansa sa ostalim namještajem.

Mermerne tapete nisu namijenjene samo tamnim i neutralnim bojama, nego su idealne i da oplemene i sobe djevojaka, a za koje dizajneri preporučuju svijetloroze i zlatne nijanse.

Zahvaljujući ovim tapetama zidni koncept sličniji je muralu nego običnim tapetama. Samo nekoliko redova tamnoroze nijanse može otvoriti i male prostore. Za one najhrabrije dizajneri preporučuju mermerne tapete u kombinaciji zelene i bijele boje.

Ove tapete predstavljaju kombinaciju retro i modernih vibracija, posebno kada se iskombinuju sa grafičkim podovima ili drugim zanimljivim detaljima.

Izvor:nezavisne.com

Povezani članci

Provjerite također
Close
Back to top button