Moj vrt

Maleno jezerce učinit će čuda za atmosferu vrta

Autor: Ida Borovac

Možete ga iskopati i sami, a još jednostavnije je postaviti gotovo jezerce od plastične mase. Takva jezerca prodaju se u svim veličinama, no i oko najmanjeg jezerca mogu se posaditi vrlo lijepe biljke.

Ugradnja se mora pažljivo obaviti, ali to nije teško ni laiku. Mala kupljena jezera vrlo lijepo izgledaju uz mali kutak za sjedenje u polusjenovitu kutu vrta koji se navečer osvijetli blagim svjetlom jezerca, a dobro se može vidjeti iz kuće ili s terase.

Da biste ugradili vrtno jezerce, postavite bazen na planirano mjesto. Neka bude dva metra udaljen od okolnih biljaka. Potom preokrenite bazen i obilježite njegov obris. Iskopajte jamu koja je oko 30 cm šira od obilježenog obrisa. U nju stavite bazen – njegov rub mora biti povezan s kasnijom obalom. Kad je bazen dobro postavljen i zbog težine ispunjen vodom, zatrpajte prazan prostor između bazena i stijenke jame.
Pritom je važno da materijal bude dobro zbijen. Lagano vodom isperite pijesak u preostale šupljine. Tad oko jezerca možete razdijeliti zemlju ili ilovaču i posaditi nekoliko biljaka. Ukrasite područje šljunkom i napunite bazen do ruba.

Preuzeto sa: 24 sata.hr

 

Povezani članci

Provjerite također
Close
Back to top button