Kultura i obrazovanje

Ljetno druženje članica i simpatizerki AKOS-a u Begovom Hanu

Od petka 23.08. do nedjelje 25.08. tekuće godine organizovano je tradicijonalno druženje simpatizerki AKOS-a u Begovom Hanu, u centru "Misbah".

Program ovogodišnjeg druženja obogaćen je raznim kulturnim, vjerskim i zabavnim sadržajima od kojih između ostalog možemo izdvojiti sljedeća predavanja:

– Ravnoteža između duhovne, mentalne i materijalne dimenzije muslimana,

– Dawa kao važna dimenzija u životu muslimana,

– Važnost timskog rada za džemat o čemu je također bila pripremljena i radionica.

Gosti predavači ovog druženja bili su: Mevlida Adilović, dr. Ahmed Adilović, te gđa Zehra Adilović.

Centralna tema ovogodišnjeg programa bila je „Životni menadžment muslimana“, a slogan programa je glasio: „IZGRADIMO BUDUĆNOST ZAJEDNO“.

U programu druženja za učesnice je organizovan i termin na zatvorenom bazenu u Zenici.

U sklopu zabavnih sadržaja ove godine je bio pripremljen i kviz, a najuspješnije učesnice ovog kviza su nagrađene. Ovogodišnjem ljetnom druženju prisustvovalo je ukupno 37 djevojka iz Sarajeva, Zenice, Živinica, Bosanske Krupe.

Organizatori ovogodišnjeg ljetnog druženja za djevojke su: Zehra Adilović, Adina Muratović-VoloderLejla Joldić. U realizaciji ovog programa pomogle su i novoučlanjene članice AKOS-a, te Amina Lila – simpatizer „Svitanja“.

Učesnice ovog druženja iskazale su veliko zadovoljstvo zbog učešća i organizacije ovog druženja te sa oduševljenjem očekuju druženje naredne godine.

Ostale fotografije pogledati na: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.634425609923280.1073741835.222626677769844&type=1

Lejla Joldić 

Akos.bA

Povezani članci

Back to top button