Uncategorized

Ljetna sezona u Pionirskoj dolini od 1. aprila: Najavljeni mnogi noviteti u zoološkom vrtu

Ljetna sezona u sarajevskoj Pionirskoj dolini i zoo vrtu počinje u subotu, 1. aprila. Radno vrijeme od tog dana produžava se na više od 12 sati dnevno.

Naime, nakon zimskog režima rada koji završava sa posljednjim danom marta, radno vrijeme Pionirske doline bit će svaki dan od 8.00 do 20.30 sati, kazali su iz KJKP “Park”.

“Osim dužeg radnog vremena i svi sadržaji Pionirske doline, u odnosu na zimu i padavine, bit će duže na raspolaganju posjetiocima”, kazala je Feni stručna saradnica za informiranje KJKP “Park” Aldijana Hamza.

Životinje zbog ljepših i ugodnijih temperatura tokom dana neometano će moći boraviti i u vanjskim dijelovima svojih nastambi, posebno za one koji potiču iz toplijih krajeva, neće više biti bojazni da se razbole zbog mraza i hladnoće u Sarajevu.

 

Trenutno zoo vrt u Pionirskoj dolini je dom 39 životinjskih vrsta iz svih dijelova svijeta, odnosno više d 200 životinja, jedinki.

 

“Proljeće u našem zoo vrtu period je rađanja mladih, a u pojedinim stadima poput lama i eland antilopa već su rođene prve ovogodišnje bebe”, kazala je Hamza.

Hamza je napomenula da je za sve posjetioce, koji su ekološki osviješteni, preduzeće Park omogućilo i besplatne ulaznice ukoliko recikliraju ambalažni otpad u reciklomat, koji je prije nekoliko dana doniralo Ministarstvo komunalne privrede i infrastrukture Kantona Sarajevo, a koji se nalazi na ulazu u Pionirsku dolinu.

 

“Na početku ljetne sezone prvi najbrojniji gosti našeg zoo vrta su i djeca iz svih krajeva Bosne i Hercegovine, koji u okviru školskih ekskurzija dolaze u posjetu Sarajevu i najstarijem bosanskohercegovačkom rekreativno zabavnom centru. Sve mlade Bosance i Hercegovce i ove sezone očekujemo u velikom broju, a one koji najave svoj odlazak, ukoliko njihova grupa broji više od 50 članova omogućava i popuste na karte”, zaključila je Hamza.

akos.ba

Povezani članci

Back to top button