Vi ste ovdje
Home > Ostalo > Obavijesti > Kulturno večer “Boje Anadolije” u BKC

Kulturno večer “Boje Anadolije” u BKC

Ured za kulturu i turizam Ambasade Republike Turske u Bosni i Hercegovine i Turski kulturni centar „Yunus Emre“ organiziraju koncert turske muzike i narodnih igara pod nazivom „Boje Anadolije“.

Koncert će se održati u subotu, 3. decembra/prosinca 2016. godine u Bosanskom kulturnom centru u Sarajevu sa početkom u 18.00 sati.

Posjetitelji koncerta imat će priliku pratiti nastup umjetnika iz različitih institucija koje djeluju pod pokroviteljstvom Generalne direkcije za primjenjene umjetnosti Ministarstva kulture i turizma Republike Turske. Između ostalih, sarajevskoj publici predstavit će se članovi Udruženja za tursku muziku iz Istanbula, Udruženja za primjenu i istraživanje turske narodne muzike iz Istanbula, Hor klasične turske muzike iz Ankare, Hor klasične turske muzike iz Izmira, Hor turske muzike iz Edirnea, Hor turske muzike iz Sivasa, Hor turske narodne muzike iz Šanli Urfe i Udruženje tesavufske muzike iz Konje.

U programu koncerta prisutni će moći uživati u izvedbama tradicionalnih turskih igara koje će izvoditi članovi Udruženja narodnih plesova.

Organizatori i učesnici koncerta najavljuju raznovrstan program tokom kojeg će publika imati priliku vidjeti i slušati narodne turske igre, tradicionalnu tursku narodnu muziku.

Za sve one koji žele prisustvovati koncertu „Boje Anadolije“ ulaz u Bosanski kulturni centar je besplatan.

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top