>
Kazaljke kao ukras Kazaljke kao ukras
Bez obzira na to da li se radi o budilniku, velikom dedinom satu u predsoblju ili klasičnom, okruglom zidnom – satovi treba, prije svega,... Kazaljke kao ukras

Bez obzira na to da li se radi o budilniku, velikom dedinom satu u predsoblju ili klasičnom, okruglom zidnom – satovi treba, prije svega, da budu lijepi.

Image result for zidni sat retroSve su popularniji starinski satovi, replike sa željezničkih stanica i nekadašnjih banaka, pa i kada su novi mogu da dobiju patinu. Uz malo šmirgle ili namjernih ogrebotina, nov (kineski) sat će izgledati kao da je prohujalo dosta vremena, a ukoliko se doda zanimljiv metalni ram, izgledaće ekskluzivno.

Kada na zidu ima dovoljno prostora oko sata mogu da se dodaju stari zupčanici i metalni šarafi koji će stvarati utisak da je sat dio nekog velikog mehanizma.

Ukoliko djevojčica treba da nauči koliko ima sati, površina sa kazaljkama može da se ukrasi leptirima koji će je okruživati i davati veseo ton. Uvijek birajte sat u skladu sa enterijerom doma, jer ukoliko je stan moderan, ne treba birati retro sat koji ne pripada takvoj sobi.

Izvor:novosti.rs

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.