U Fokusu

Kavazović: Mirna i prosperitetna Bosna i Hercegovina, zemlja Bošnjaka, Srba, Hrvata i ostalih je naš cilj

Trebamo se natjecati u dobru, a ne u zlu, poručio je reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein efendija Kavazović u svom tradicionalnom predramazanskom obraćanju pripadnicima Oružanih snaga BiH u Domu Oružanih snaga BiH u Sarajevu. “Mirna i prosperitetna Bosna i Hercegovina, zemlja Bošnjaka, Srba, Hrvata i ostalih je naš cilj”, poručio je reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein efendija Kavazović u svom tradicionalnom predramazanskom obraćanju pripadnicima Oružanih snaga BiH u Domu Oružanih snaga BiH u Sarajevu, javlja Anadolu Agency (AA).

Reis Kavazović je poručio da se “trebamo natjecati u dobru, a ne u zlu.”

“Ramazanski post, koji nam uskoro dolazi, predstavlja svojevrsnu školu za duhovno putovanje vjernika. U ramazanu je smješten polog vjere. Objava i ramazan je mjesec intenzivnog učenja, čitanja i studiranja Kur’ana“, poručio je između ostalog reisu-l-ulema Kavazović na tradicionalnom predramazanskom obraćanju u Domu Oružanih snaga BiH.

Zamjenik ministra odbrane za politiku i planove Sead Jusić, je istakao da je “najbolje oruđe za očuvanje jedinstvene BiH nije samo vojska, to je i vjera.

“Pravda, jednakost i profesionalizam su najbolja sredstva u borbi za Bosnu i Hercegovinu. Molim Boga da nas na tom putu učvrsti i da iz mjeseca ramazana izađemo još bolji i snažniji,“ istakao je zamjenik ministra odbrane BiH za politiku i planove Sead Jusić.

Tradicionalnom obraćanju reisu-l-uleme Islamske zajednice u BiH Huseina efendije Kavazovića prisustvovali su i direktor Uprave za pravne i administrativne poslove Rijaseta Islamske zajednice u BiH Ismail ef. Smajlović, zamjenik načelnika ZŠ OS BiH general major Senad Mašović, generalski kor OS BiH i drugi najviši predstavnici Ministarstva odbrane i Oružanih snaga BiH.

U okviru predramazanskog obraćanja Reisu-l-uleme Islamske zajednice u BiH, Vojno muftijstvo, koje je organizator ove tradicionalne aktivnosti je promovisalo i predstavilo projekat snimanja kompletnog Kur’ana na CD, čiji je učač bataljonski imam Aldin efendija Hodžić.

Akos.ba

Povezani članci

Back to top button