Vi ste ovdje
Home > Duhovnost > Islamske teme > Kako se osloboditi stresa?

Kako se osloboditi stresa?

Pitanje: Es-Selamu alejkum. Imam pitanje za prof. Musu. Često doživljavam različite tipove stresa… na poslu, od strane porodice i slično… Znam da je Poslanik, a.s., i ashabi prolazili kroz mnogo teže probleme nego ja… pa me zanima, kako su se najbolji ljudi oslobađali od stresa. Da li ima neka dova ili zikr…? Allah vas nagradio.

Odgovor: Alejkumus selam ve rahmetullahi ve berekatuhu, stres je neodvojivi dio života danas, a reklo bi se i prije, stresa je uvijek bilo. Stres je vid ili dio iskušenja kojima nas Allah provjerava, čisti, učvršćuje na putu islama, a nekada i kažnjava kako nas ne bi kažnjavao ahiretskom kaznom koja je mnogo gora i bolnija. Pomozite se protiv stresa saburom i namazom. Budite stalno pod abdestom.

Preporučujem zikr, a ujedno i dovu – HASBIJE ALLAHU VE NI’ME-L-VEKIL. (Dovoljan mi je Allah i divan je On Zaštitnik!!)

Ovo su riječi koje su koristili Allahovi Poslanici, neka je na sve njih mir, kroz historiju u sličnim situacijama stresa i iskušenja. Koristili su ih i Allahovi dobri robovi poučeni praksom Poslanika Allahovih. I nama ostaje danas kao jako sredastvo za smirenje i protiv stresa, a Allah je najbolji od svih koji pomažu i Njegova uputa je najbolja uputa.

Za www.islam-iman.com – Odgovorio: Sanin Musa, prof.

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com