Zanimljivosti

Kako prodati preko interneta?

Budući da je internet pun ljudi koji su došli na istu ideju, fotografije vaših predmeta koje želite prodati moraju biti savršene kako bi nadmašili konkurenciju.

Kako prodati određeni predmet preko interneta?

Prvo trebate jedan svijetli ugao; najbolje je ako imate sto do prozora kroz koji dobivate najviše svjetlosti. Najbolje je koristiti prirodnu svjetlost. Potreban vam je bijeli mat papir koji će vam poslužiti kao pozadina za manje predmete.

Bijela pozadina će reflektirati svjetlost i neće odvlačiti pažnju s vašeg predmeta. Na fotoaparatu stavite WB (white balance) postavke na auto, koristite Macro postavku kako biste uhvatili što bolje detalje na vašem predmetu.

Nemojte koristiti blic, ali koristite stalak za vaš fotoaparat kako bi izbjegli mutne fotografije. Slikajte predmet iz svih mogućih uglova i nemojte se sramiti napraviti i po desetak fotografija. Lako ćete kasnije izbrisati nebitne fotografije.

Ako slikate odjeću, obratite pažnju na vašu okolinu. Maknite bilo kakav nered i pazite se ogledala! Ne bi bilo prvi put da netko stavi sliku odjevnog predmeta uz nepoželjan dodatak koji bi se mogao naći odrazu u ogledalu. Slikajte odjevne predmete ispred praznog zida.

Pitajte prijatelja/prijateljicu da vam posluži kao model za odjeću ili nakit. Ukoliko vam se ta ideja ne sviđa, stavite neki poznati predmet u blizinu kako biste pokazali veličinu vašeg predmeta. Za manji nakit možete koristiti malo maštovitije pozadine.

Primjer, prstenje ili naušnice možete staviti na knjigu ili ukrasni papir. Nemojte pokušati sakriti eventualne greške ili znakove korištenja jer ćete možda prodati jedan ili dva predmeta, ali nećete ostaviti dobar dojam i dobit ćete loš feedback i izgubiti na vjerodostojnosti te će vam ubuduće biti teže prodati bilo što.

Online prodaja može biti zabavna i korisna, ali samo ako se pridržavate određenih savjeta koji će vam pomoći prikazati predmet koji želite prodati u najboljem mogućem svjetlu. Važno ga je učiniti zanimljivim i istaknuti sve njegove prednosti.

savjetnica.com

Povezani članci