Vi ste ovdje
Home > Magazin > Enterijer > Kako pripremiti svaku prostoriju za novo godišnje doba?

Kako pripremiti svaku prostoriju za novo godišnje doba?

Svoj dom moramo prilagoditi sebi, svojim potrebama te, naposljetku prirodi, kako bismo kreirali utočište u kojem volimo boraviti. Dobra je vijest kako za sitne dekorativne zahvate u interijeru ne treba mnogo novca, eventualno nešto slobodnog vremena stoga, ako vam je sunce vratilo energiju u tijelo i spremni ste malo zasukati rukave, možete početi s nekoliko savjeta u nastavku.

Dnevni boravak

Prostor namijenjen okupljanju i opuštanju u svom stanu možete osvježiti tako što ćete za početak maknuti sve teške zimske pokrivače, tepihe i krznene komade te ćete ih zamijeniti lakšim materijalima. Krase li vašu dnevnu sobu teške zavjese, slobodno ih zamijenite za one u vedrijim bojama i lakšeg materijala. Prostoru dodajte jednu konkretnu zelenu biljku koja će služiti i kao ukras, a osjećate li se posebno kreativno, slobodno zamijenite kauč atraktivnom mrežom za odmor. Posjedujete li kamin, očistite ga i u njega posložite lijepe i konkretnije dekorativne elemente, a veliku promjenu i protok energije možete osigurati reorganizirate li postojeći namještaj. Sofu, primjerice, možete postaviti uz prozor, premjestiti maleni stolić… Veći će zahvat biti krečenje zidova, što će instantno osvježiti cjelokupni interijer.

Spavaća soba

Nakon što ćete u spavaćoj sobi, jednako kao i u ostalim prostorijama, teške materijale zamijeniti lakšima, posebno posteljinu, ono što svakako morate dodati jesu nove svijeće. Bilo da preferirate one mirisne ili obične, poslažite ih na pladnjeve i neka budu u svjetlijim nijansama. Zimske mirise zamijenite onim lepršavim, proljetnim, a iz ormara izvadite zimsku odjeću te s vješalica maknite kapute koji vam više neće trebati. Dodatno, možete postojeće slike ili postere zamijeniti novijima ili ih možete posložiti na pod te nasloniti uza zid. Bit će to lijep trendi moment koji će učiniti razliku.

Trpezarija

Centralno mjesto vaše trpezarije predstavlja sto za jelo i treba mu posvetiti posebnu pažnju. Dodajte na sto  veliku zdjelu s voćem, elegantnu vazu sa svježim cvijećem ili pak lijepim granama japanske trešnje. Imate li tepih, posebno onaj orijentalni, probajte ga okrenuti na drugu stranu jer će tada boje biti nešto prigušenije i vez drugačiji.

Kuhinja

Učinite svoju kuhinju prozračnom i zamijenite kuhinjske krpe novim lijepim setom. Ako već niste, možete u svojoj kuhinji postaviti i maleni kućni vrt u kojem ćete uzgajati začine, no ono što bi svakako trebao biti prvi korak u proljetnom reorganiziranju jest čišćenje frižidera i šporeta. Nadalje, ako ste raspoloženi, dodajte svom posuđu nekoliko komada u pastelnim nijansama te izbjegnite monotoniju.

Kupatilo

Kupatilo možete osvježiti novim mirisom, novim setom ručnika, tepihom u nekoj drugoj boji ili uzorku te svijećama. Biljke su i u ovoj prostoriji poželjne, pa makar dodali samo maleni kaktus u lijepoj teglici.

fashion.hr

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top