Kulinarstvo

Jeste li probali jaja u oblaku? Svi su ludi za njima

Ova ukusna, drugačija jaja postala su pravi hit na Instagramu, a mi vam otkrivamo kako ih pripremiti

Pahuljasta jaja koja podsjećaju na oblake preplavila su društvene mreže te su, čini se, najnoviji trend u kulinarstvu. Zaboravite kajganu, tvrdo i meko kuhana te poširana jaja, jer ovaj će vas način pripreme omiljenog doručka oduševiti.

Ne dvojite ni sekunde isprobati upravo ovaj maštovit, zdrav i ukusan način pripreme koji će oduševiti i najmlađe, a najbolje od svega je to što sadrži tek 160 kalorija.

Jaja u oblaku pripremaju se tako da se bjelanjak prvo odvoji od žumanca te se bjelanjak izmuti mikserom dok ne poprimi prozračnu strukturu baš poput oblaka. Po želji možete dodati 1-2 kašike ribanog parmezana, izmješajte i snijeg od bjelanjka žlicom prebacite na pleh obložen papirom za pečenje i oblikujte ga tako da izgleda poput oblaka.

 

Autor: YouTube/CME Network

U sredinu ulijte žumanjak koji ste ranije odvojili i vaš oblačić je spreman za pečenje. Jaje je gotovo kada bjelanjak lagano poprimi žućkastu boju pri vrhu. Možete ga jesti samog, a možete ga i poslužiti na tostu. Želite li svojim oblak jajima dati puniji okus, u smjesu s bjelanjcima možete dodati parmezan, salamu ili vlasac po želji.

http://www.narodnilijek.com

Povezani članci