Vi ste ovdje
Home > Obrazovanje i odgoj > Nauka i tehnologija > Isprobajte najbolje ramazanske aplikacije: Iftar Finder, Muslim Pro, Ramadan Recipes…

Isprobajte najbolje ramazanske aplikacije: Iftar Finder, Muslim Pro, Ramadan Recipes…

Dolaskom mjeseca ramazana muslimani širom svijeta svoju životnu rutinu prilagođavaju obavezi posta. Zahvaljujući današnjoj tehnologiji ta prilagodba je po mnogo čemu lakša. Foto: EPA

Prvenstveno, organizacija dana postala je lakša zbog sve većeg prisustva smartphonea i aplikacija na platformama Androida i iOS-a.

U nastavku donosimo sedam aplikacija koje mogu pomoći prilagođavanju modernog života obavezama posta.

1. Iftar Finder

Aplikacija njemačkih developera prva je svoje vrste u svijetu i omogućava korisnicima pronalaženje organizovanih iftara u svojoj blizini. Aplikaciju koristi na hiljade vjernika, prvenstveno u njemačkom govornom području.

2. Ramazan Tips

Ova aplikacija korisnicima pruža pristup najvažnijim surama i dovama koje bi se trebale čitati za vrijeme ovog značajnog mjeseca. Sure i dove su dostupne na arapskom i engleskom jeziku.

3. Iftar Times

Jednostavna aplikacija na turskom jeziku napomenut će korisnike koliko je vremena ostalo do sehura ili do iftara zavisno od mjesta u kojem žive. Aplikacija je izuzetno popularna i koristi je više od 100.000 vjernika.

4. Ramadan Legacy

Prva kompletna aplikacija za vjernike u vrijeme ramazana nudi interaktivni planer, sadržaj za čitanje tokom mjeseca posta i opciju dijeljenja ramazanskog iskustva s prijateljima i porodicom.

5. Muslim Pro – Ramadan 2016

Ovo je zasigurno jedna od najpopularnijih aplikacija za muslimane, koristi je više od 25.000.000 ljudi, a pored ramazanskih opcija kao što su tačno vrijeme iftara i sehura te lokacija halal restorana ponuđen je i cijeli spektar drugih važnih sadržaja kao što je cijeli Kur'an i virtuelni tespih.

6. Ramadan Fiqh

Ukoliko imate neka pitanja o ramazanu i o njegovim manje poznatim pravilima, ova aplikacija će vam zacijelo pomoći. U aplikaciji koja košta 1,44 dolara prezentovani su stavovi sve četiri islamske pravne škole.

7. Best Ramadan Recipes

I za kraj, aplikacija namijenjena isključivo iftaru i onome što možete pripremati u mjesecu posta. Za 1,99 dolara na dlanu možete dobiti veliki broj recepata za jela od mesa, ribe, voća i povrća.

klix

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com