Vi ste ovdje
Home > U Fokusu > Islamic Relief Bosna i Hercegovina uz narod Sandžaka

Islamic Relief Bosna i Hercegovina uz narod Sandžaka

Islamic Relief Worldwide je međunarodna humanitarna organizacija koja je promijenila živote više od 110 miliona ljudi širom svijeta, u više od 40 zemalja. Od 1984. godine Islamic Relief pokušava ublažiti patnju, glad, siromaštvo i bolesti u skladu sa našim islamskim učenjima o vrijednosti svakog ljudskog života. Islamic Relief u Bosni i Hercegovini djeluje i pomaže od 1992. godine, suzbijaći siromaštvo, pomažući samoodrživost, rast, razvoj, i odgovarajući na hitne i vanredne situacije.

S obzirom na jako tešku situaciju u kojoj se nalazi naš prijateljski i bratski narod u Sandžaku, Islamic Relief Bosne i Hercegovine je među prvima poslao pomoć preko Udruženja invalidnih i bolesnih osoba Blažuj. Donirana su dezinfekciona sredstva, tečni sapuni, zaštitne maske, rukavice, medicinska odijela i viziri. Islamic Relief BiH se zahvaljuje svima koji su omogućili da se hitno reaguje, kao i osobama koje su isti dan pomoć dostavile.

Budući da trenutna situacija u Sandžaku zahtijeva veći angažman, apelujemo na sve koji su u mogućnosti da se pridruže akciji prikupljanja pomoći.

Svi koji žele pomoći narodu Sandžaka mogu to učiniti donirajući: zaštitne maske, rukavice, zaštitne vizire, sredstva za dezinfekciju, tečne sapune, vitamin C, vitamin D, suplemente za jačanje imuniteta. Sredstva se mogu donijeti lično na adresu Jukićeva 75, Sarajevo. Kampanja prikupljanja pomoći za Sandžak traje do 19.07.2020. godine.

Pomoći možete i uplatama:

🏠Lično u uredu, Jukićeva 75, Sarajevo

💲Uplatom na račun: Ziraat Bank BH
186 000 107 243 4061
Primalac: Islamic Relief Worldwide Engleska Sarajevo
Svrha uplate: Pomoć za Sandžak

🌐Online uplata putem web stranice https://www.islamic-relief.ba/donation/ (sekcija: COVID-19)
.
Za sve dodatne informacije kontaktirajte broj 062 000 120.

Više informacija saznajte putem zvanične facebook stranice Islamic Relief Bosna i Hercegovina

Podsjećamo Islamic Relief Bosna i Hercegovina, među prvim je odgovorio na pojavu pandemije COVID-19 u BiH, donirajući higijenske pakete sa dezinfekcionim sredstvima, tečnim sapunima, zaštitnim rukavicama, maskama i edukativnim materijalom za više od 2.750 korisnika narodnih kuhinja u Kantonu Sarajevo. Također, obezbjeđena su i dostavljena  dezinfekciona sredstva i zaštitna medicinska oprema za brojne gradove i njihove domove zdravlja i bolnice širom Bosne i Hercegovine.

Radimo zajedno za bolji svijet!

akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top