Uncategorized

Instruktivna nastava za djecu “Učenje je cool” u Tesnimu

Instruktivna nastava PLUS Neka vaše dijete bude naša briga

Često čujemo izjave roditelja poput ovih, “Moje dijete je totalno nezainteresovano za učenje i školu, pokušavam sa kojekakvim zabranama, ali ne ide. Pokušavam da mu pustim, ne bi li mu savjest malo proradila, ali opet ništa. Dijete je veoma pametno i klikeraš, ali mu je škola blago rečeno smor, to je njemu dosadno. “
Postavlja se pitanje, kako potaknuti i unaprijediti učenje kod generacija djece koja su nezainteresovana i koje je jako teško pokrenuti?! Ako ste vi jedan od roditelja koji ima sličan problem pozivamo vas da svoje dijete uključite u projekat “Učenje je cool”

Kome je namjenjeno?

Projekat “Učenje je cool”, specijalno je kreiran za djecu osnovnoškolskog uzrasta( djevojčice i dječake do V-og razreda ), koji žele naučiti više, ili pak onoj koja nemaju dovoljno motivacije za učenje ili eventualno ne primjenjuju adekvatne metode učenja.

Koje predmete obuhvata instruktivna/tutorska nastava?

Instruktivna nastava obuhvata sljedeće predmete:
Matematika
Bosanski jezik
Engleski jezik
Njemački jezik
Historija
Geografija
Biologija
Tehnički odgoj

Po kojem sistemu se odvija nastava?
Nastava će se odvijati individualno jedan na jedan, a učenik može izabrati bilo koji predmet od ponuđenih, onoliko puta sedmično koliko odgovara njegovim individualnim potrebama.

Šta smo još pripremili za vas?
Naš projekat osim instruktivne/tutorske nastave uključuje i usluge savjetovanja i monitoringa od strane magistrice pedagogije Emine Ašćerić-Selimović. Jedanput mjesečno djeca će imati edukativno-motivacionu radionicu sa Eminom, a po potrebi i zahtjevu roditelja i individualno savjetovanje i monitoringom. Ova usluga će se dodatno naplaćivati za sve zainteresirane po važećem cjenovniku.

Ko će raditi sa učenicima?
Sa učenicima će raditi pedagogica, predmetni profesori i volonteri.

Koja je cijena instruktivne nastave plus?
Cijena jednog školskog časa (jedan na jedan) je 10 KM. Grupna radionica sa pedagogicom je besplatna dok se individualna savjetovanja koja nisu obavezna naplaćuju.

Kako nas kontaktirati?
Svi roditelji koji žele prijaviti svoju djecu mogu to uraditi putem online aplikacije.

Za detaljnije informacije možete nas kontaktirati putem facebooka, e- maila: info@tesnim.ba ili na broj: 061/247-129.
Roditelji će biti u najkraćem roku kontaktirani od strane naših profesorica, a prilikom prvog susreta dobiće priručnik,“Kako pomagati djeci u učenju“. U ovom priručniku se može naći niz korisnih savjeta čija primjena može omogućiti Vašem djetetu bolji uspjeh u školi.

Svako dijete može kreativnijim, učinkovitijim i osmišljenijim načinima postići više! Zato se nadamo da će ovaj projekat pomoći u razumijevanju i pružanje podrške Vašem djetetu, a djetetu omogućiti lakše i efikasnije učenje.

tesnim.ba

Povezani članci

Back to top button