>
Hutba iz Begove: Značaj pravilnog odabira srednjeg obrazovanja Hutba iz Begove: Značaj pravilnog odabira srednjeg obrazovanja
Tweet Share 0 Reddit +1 Pocket LinkedIn 0 Hutbu u Gazi-Husrev begovoj džamiji u Sarajevu održao je prvi imam Gazi Husrev-begove džamije mr. hfz.... Hutba iz Begove: Značaj pravilnog odabira srednjeg obrazovanja

Hutbu u Gazi-Husrev begovoj džamiji u Sarajevu održao je prvi imam Gazi Husrev-begove džamije mr. hfz. Mensur ef. Malkić. On je govorio o nužnosti ozbiljnog pristupa pri odabiru srednjoškolskog obrazovanja naše djece.

“ S obzirom na brojne izazove i probleme s kojima se susreću neki današnji srednjoškolci i srednje škole, od nedostatka dicipline i poštovanja prema profesorima, nemarnom odnosu prema učenju i školskim obavezama, delikvencije, alkoholizma i narkomanije te nemorala i kriminala, medrese se pojavljuju kao oaze sigurnosti, dobrog odgoja i kvalitetnog obrazovanja.
Ovaj obećavajući opis ohrabruje buduće srednjoškolce da odaberu medresu, za nastavak svog školovanja, “ kazao je između ostalog hfz. Mensur ef. Malkić.

Pogledajte hutbu:

bir.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.