Vi ste ovdje
Home > Ekonomija > Gornji Vakuf: BBI banka otvorila 24. poslovnicu

Gornji Vakuf: BBI banka otvorila 24. poslovnicu

Bosna Bank International (BBI), jedina banka u BiH i regionu koja posluje u skladu s islamskim finansijskim principima otvorila je danas poslovnicu u Gornjem Vakufu/Uskoplju. Ovo je 24. poslovna jedinica BBI banke i smještena je na adresi Gradska bb.
Simboličnim presijecanjem vrpce Sead Čaušević, načelnik Općine Gornji Vakuf/Uskoplje i Amer Bukvić, direktor BBI banke ozvaničili su početak rada ove poslovnice BBI-a.
Načelnik Čaušević zahvalio se BBI-u što građanima Gornjeg Vakufa pružila mogućnost korištenja bankarskih proizvoda i usluga u skladu s islamskim poslovnim principima, te se posebno zahvalio menadžmentu banke što je otvorio nova radna mjesta.

„Otvaranjem poslovnice smo korak bliže našim klijentima u ovom području i nastojat ćemo kroz naše usluge podržati ih u realizaciji njihovih planova, s posebnim fokusom na podršku privatnom sektoru“, izjavio je Amer Bukvić.
Inače, BBI je banka čiji je većinski dioničar Islamska razvojna banka iza koje stoji 56 ministarstava finansija zemalja članica Organizacije islamske kooperacije(OIC).
Ostali dioničari BBI su Dubai Islamic Bank i Abu Dhabi Islamic Bank, banke čiji je poslovni rejting godinama među najboljim u svijetu.

Radno vrijeme poslovnice u Gornjem Vakufu je od 8 do 16 sati, a subotom od 9 do 13 sati. 

 

Akos.bA

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top