Vi ste ovdje
Home > Naše aktivnosti > Godišnje druženje i prijem novih članova AKOS-a

Godišnje druženje i prijem novih članova AKOS-a

Asocijacija za kulturu, obrazovanje i sport – AKOS, je i ove godine organizovala tradicionalno ljetno druženje za svoje članove. Druženje se održalo u edukativnom centru ‘Misbah’ u Begovom Hanu, Žepče, 29. i 30 juna.

Učešće je uzelo preko 70 članova iz svih dijelova Bosne i Hercegovine. Na druženju su bilo prisutni i gosti iz Crne Gore, Turske i Irske.

Uvodno predavanje, između akšama i jacije, je održao šejh Hussein Halava, sekretar Evropskog vjeća za fetve i imam džamije u Dablinu, Irska. U svom obraćanju ugledni gost je ukazo na širinu rada i življenja za islam i kroz islam, ličnim primjerom i organizovanim radom kroz institucije.

 

Drugi dan programa učesnicima su se obratili:

–          prof.dr Šukrija Ramić  na temu  „Pripadnost džematu“

–          dr Ahmed Adilović  na temu  „Strateški plan AKOS-a“

–          prof.dr Zuhdija Adilović  na temu „Ideje za dalji razvoj AKOS-a“

Kratku prezentaciju vlastitih istraživanja o važnosti vode u svakodnevnom ljudskom životu održao je mr. Harun Mujčinović, sa Biotehničkog fakulteta univerziteta u Bihaću.

 

 Na ovogodišnjem druženju AKOS je postao bogatiji za 22 nova člana iz Sarajeva, Bihaća, Bosanske Krupe, Sanskog Mosta, Tuzle, Maglaja, Visokog i Živinica.

 AKOS nastavlja svoj rad u jačem kapacitetu kroz osnivanje pete pridružene članice u Sanskom Mostu pod imenom AKOS Most koje vodi Mirsad ef. Spahić.

Podsjećamo, AKOS ima pridružene članice u Sarajevu UG ‘Svitanje’, u Živinicama UG ‘Selsebil’, u Zenici  UG ‘Put znanja’ i u Bosanskoj Krupi UG  ‘Vatan-Domovina’

 Fotogaleriju sa druženja možete pogledati ovdje.

„Zajedničkim snagama na temelju univerzalnih vrijednosti odgojimo generaciju budućnosti“

akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top