Vi ste ovdje
Home > Ekonomija > FK Željezničar tražit će na Sarajevo Business Forumu ulagače za izgradnju stadiona Grbavica

FK Željezničar tražit će na Sarajevo Business Forumu ulagače za izgradnju stadiona Grbavica

Fudblaski klub Željezničar i Bosna Bank International (BBI) ušli su u partnerstvo povodom nastupajućeg petog po redu Sarajevo Business Foruma. 
S obzirom da će se na ovoj godišnjoj investicionoj konferenciji okupiti brojni investitori i poslovni ljudi iz cijelog svijeta, kao i državnici i zvaničnici raznih međunarodnih institucija, rukovodstvo FK Željezničar je odlučilo iskoristiti priliku i predstaviti se potencijalnim investitorima. 
Predsjednik FK Željezničar, Almir Gredić zajedno sa svojim saradncima je u proteklih nekoliko dana održao više sastanaka sa direktorom Bosna Bank International (BBI), Amerom Bukvićem, glavnim organizatorom ove konferencije, na kojima je dogovoren modalitet saradnje. Tako je dogovoreno da će se u program predstojećeg SBF-a uključiti i projekat evenutalnog ulaganja u FK Željezničar, omladinske programe te izgradnju Stadiona Grbavica. Pripremljeni projekat će biti predstavljen učesnicima SBF-a, a posebno je važno naglasiti da se radi o projektu koji nudi partnerski odnos potencijalnim investitorima, odnosno o projektu koji bi i za FK Željezničar i za budućeg investitora donio direktnu korist. 
“Budući da Sarajevo Business Forum (SBF) pruža jedinstvenu priliku za prezentiranje investicijskih projekata, mi smo se ove godine odlučili predstaviti na SBF-u kroz nekoliko potencijalnih investicijskih projekata u FK Željezničar, te u neku ruku provjeriti zainteresovanost za ovakvu vrsta ulaganja pred vrlo ozbiljnim auditorijumom. Naš krajnji cilj je napraviti pretpostavke za daljnji razvoj Kluba, a ovakva vrsta prezentacije je sigurno iskorak u našim naporima“, naveo je član Uprave FK Željezničar i nositelj projekta, Vedran Vukotić. 

 

indikator.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top