Kolumne i intervjui

Ekskluzivno i šokantno: Štrumpfovi masovno primaju islam

Iz povjerljivih izvora saznajemo da će najpoznatiji bosanskohercegovački tabanaš i veliki prijatelj obućarske industrije Senad Hadžić nakon zijareta Vatikanu krenuti na pješačenje u selo Štrumpfova jer kruže glasine da se tamo pojavilo veliko interesovanje za islam i da su neki Štrumfovi već tajno izrekli šehadet. Ovu vijest je objavio Kurir, a prenio Express što nam ne ostavlja puno mjesta za sumnju. Postoji potencijalna opasnost da našem Senadu probleme stvori viza, pošto se selo Štrumpfova ne nalazi u Schengen zoni, no nadamo se da do toga neće doći. On ovim pohodom Štrumpfovima namjerava pružiti podršku, podjeliti im paket ilmihala i preporučiti da pokušaju klepiti kakvu donaciju iz arapskih zemalja za izgradnju džamije koja će im sada biti potrebna u selu. Poučen nekim iskustvima iz vlastite domovine savjetovat će im i da pripaze koga će metnuti u građevinski odbor ako žele da im džamija potraje i da se već na godinu ne počne raspadati, a oni skupljati sergije za njeno krpljenje. Za imama namjeravaju postaviti Papa Štrumpfa koji će postati softa Štrumpf.

Kako nezvanično saznajemo u selu postoji i druga struja potplaćena od strane Gargamela, a predvođena Štrumfovima Štukanom i Brkanom koja organizuje proteste protiv izgradnje i koja kaže da je najvažnije biti Štrumf prije svega.

U Švedskoj, koja graniči sa zemljom Štrumpfova, Senad se posjetiti Zlatana Ibrahimovića i upitati ga zašto ovih dana nije posjetio Bosnu jer time tjera naše časne medije da lažu. Kao što znamo ovaj fudbaler već nekoliko puta pokušava preko nekih portala sletjeti u Sarajevo, ali mu to nikako ne uspijeva. Posljednja informacija je da je njegov avion navodno trebao danas aterirati, ali je netom prije toga u posljednjoj krivini prije aerodroma naglo zakočio i okrenuo se nazad. Razloge možemo samo nagađati, što ćemo zdušno i raditi slijedećih dana po internetu. Čovjeku treba obezbjediti drugi prevoz ili se kaniti ćorava posla.

Senad će pitati i Džeku šta je rekao Hajroviću u svlačionici prije utakmice sa Slovačkom i onoliko nas nasikirao, a Papetu će predložiti da se prije utakmice sa Lihtenštajnom svi u svlačionici prvo popišu kao dijaspora, pa onda na teren, jer treba biti građanin prije svega, pa i prije utakmice.

Na ovom tabananju će usput posjetiti i mister Beana da vidi da li je primio islam i provjeri je li počeo klanjati. Na ovom dugom putu Senad vrijeme namjerava kratiti slušanjem najnovijeg remek-djela DJ Krmka o našoj fudbalskoj reprezentaciji, a s obzirom na oduševljenost naših sugrađana ovim uratkom, predložiti ga i za Euroviziju što bi bio pun pogodak i najautentičniji predstavnik naše domovine na ovom prestižnom takmičenju. Naime, znamo da se nama pljuvačka otegne svaki put kada neki Srbin (ili bilo ko drugi) bila šta afirmativno kaže o nama i Bosni i Hercegovini, pa se u tim momentima kolektivnog zanosa spustimo na najniže grane dostojanstva balaveći za njim čak i kad se radi o ovoj katastrofalno lošoj drndalici čovjeka sa zelenim irokezom koji sebe naziva krmak.

U povratku iz sela Štrumfova ovaj Banovićanin će preko New Yorka obići Madonnu da vidi je li pročitala Mushaf do kraja i šta oteže više sa tim prelaskom na islam jer naši portali čekaju napeti kao puške. Rekao joj je pokloniti šamiju i zbirku mevluda da lakše napravi svoje prve korake u novoj vjeri. Postoje već neki razgovori da ova zvijezda u produkciji TV Hayata prepjeva neke svoje hitove. Radi se o numerama Fitra u insana (Human nature), Ševak nura (Ray of light), Preselićeš drugog dana (Die another day) i tradicionalnoj Ne zanovetaj babo, belaj me je spop’o (Papa don’t preach). Ovi hitovi će biti izvedeni u popularnom ramazanskom programu Hayat televizije u kojem nas svake godine inspirisani voditelji obraduju vjerski zanimljivim pričama o duhovnim dimenzijama kadaifa i historijatu porijekla zeljanice.

Sve dogodovštine, priče i anegdote sa duhovnog putovanja ovog našeg iskusnog pustolova moći ćemo vidjeti u emisiji „Celebrity akšamluci“ koja će svakog dana u petosatnom terminu biti emitovana na Hayatu, kao i u emisiji Glam Blam. Naravno, Jedva čekamo…  

                                                                                                                                                                                                                                    Nermin Spahić za Naše vijesti iz zemlje Štrumpfova

Povezani članci

Back to top button