Moj vrt

Edukacija o plasteničkoj proizvodnji u utorak na poljoprivrednom poligonu na Mojmilu

Općina Novi Grad Sarajevo  u saradnji sa Tehnološkim fakultetom iz Tuzle organizirala je besplatnu edukaciju „Plastenička proizvodnja i proizvodnja povrća na otvorenom polju”.

Nakon prvog teoretskog predavanja  održanog 06. juna  u vijećničkoj sali Općine Novi Grad Sarajevo, u utorak, 19. juna, u 17 sati održat će se i praktični dio edukacije na Proizvodno – edukativnom poljoprivrednom poligonu urbane poljoprivrede na Mojmilu, u ulici Rasima Turkušića 33a, gdje se uzgajaju povrtlarski i voćarski proizvodi.

Pozivamo polaznike i ostale građane da prisustvuju praktičnoj edukaciji i upoznaju se sa sadržajem poligona. Građani koji su zainteresirani za  prisustvovanje na edukaciji mogu se prijavit do 18. juna,  uz dostavljene  podatke: ime i prezime, adresa stanovanja, zanimanje, godina rođenja, kontakt telefon i email putem  e-maila: poljoprivreda1@novigradsarajevo.ba ili na kontakt telefon: 033 291-253.

Teoretsko predavanje je održao dr.sc. Emir Imširović, predavač na predmetima: Uvod u poljoprivrednu proizvodnju, Fitopatologija i Proizvodnja povrća u zatvorenom prostoru na Odsjeku agronomije Tehnološkog fakulteta u Tuzli. Teme predavanja su bile proizvodnja povrća u zatvorenon i otvorenom prostoru sa aspekta konvencionalne i organske proizvodnje; hidroponski uzgoj povrća i biološke metode u zaštiti povrća.

Tom prilikom polaznicima edukacije obratio se pomoćnik općinskog  načelnika za privredu i lokalni ekonomski razvoj Džemaludin Kahrović  koji je  istakao  dugogodišnje finansijske podsticaje koje Općina Novi Grad izdvaja za projekte iz oblasti poljoprivrede u cilju razvoja samoodržive poljoprivrede, te da su edukacije jedan od projekata koji omogućava da poljoprivrednici razvijaju intezivnu poljoprivrednu proizvodnju.

Akos.ba

Povezani članci