Vi ste ovdje
Home > U Fokusu > Edin Branković pobjedu na Svjetskom prvenstvu proslavio sedždom

Edin Branković pobjedu na Svjetskom prvenstvu proslavio sedždom

Klizač Edin Branković je osvjetlao obraz Bosne i Hercegovine.

Klizač Edin Branković trenutno nastupa na Svjetskom prvenstvu u brzom klizanju koje se održava u Seolu. Iako brzo klizanje nije popularan sport u našoj zemlji, Edin se već petnaest godina uspješno takmiči u ovoj sportskoj disciplini.

Edin je u subotu, 12.3., imao veoma uspješan dan. Pobijedio je u svojoj grupi na 1500 m sa vremenom 2:21.000. Svoj uspjeh je proslavio sedždom na ledu u dvorani, čime se zahvalio Stvoritelju na ostvarenom uspjehu.

Rezultat Edina Brankovića je bio 25. najbolji na svijetu u konkurenciji 48 klizača koji su uzeli učešće. Prvo mjesto je osvojio Mađar Sandor, drugi je bio Dajing, a treći Mađar Shaoang.

Edin Branković je rođen 3. jula 1990. Član je Klizačko-rolerskog kluba “THE ONE” i državni reprezentativac u olimpijskoj disciplini Short Track Speed Skating (brzo klizanje na kratke staze). Karijeru je započeo 2001. godine sa klizanjem, ako bi se u to vrijeme moglo nazvati Short Trackom s obzirom na uslove u kojima je trenirao.
Ostvario je veoma značajne uspjehe, među kojima su: zlatna medalja na Balkanskom prvenstvu u Celju 2014., državni prvak i rekorder na 500, 1000 i 1500 m, finalista Svjetskog kupa u Dresdenu, među Top 10 najboljih svjetskih klizača u kategoriji juniora na 1500 m, te u periodu od 2004. do 2009. zlatni klizač regiona “Alpe Adria Trophy” kroz juniorske kategoriji.

Nakon petnaest godina napornog rada i velikog odricanja, Edin Branković je ponos BiH, uspješan mladi sportista i ambasador koji pomaže da olimpijski duh ostane u Sarajevu i sa narednim generacijama.

Za Akos.ba piše: Nedim Botić

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com