Vi ste ovdje
Home > Magazin > Moj vrt > Drugi dio edukacije iz oblasti voćarstva u sali Općine Novi Grad

Drugi dio edukacije iz oblasti voćarstva u sali Općine Novi Grad

Drugi dio teoretske edukacije građana iz oblasti voćarstva održat će se danas sa početkom u 17 sati u sali Općinskog vijeća, a prije početka predavanja bit će upriličena svečana dodjela certifikata i CD-ova polaznicima koji su prošli edukaciju „Plastenička proizvodnja i proizvodnja povrća na otvorenom polju“.

Predavanje će održati dr. sc. Besim Salkić, docent, predavač na predmetima osnove biljne i animalne proizvodnje, opšte voćarstvo, rasadnička proizvodnja i zaštita voća na Odsjeku agronomije Tehnološkog fakulteta u Tuzli.

Polaznicima edukacije bit će prezentirani načini kalemljenja voćaka, kao što su kalemljenje u procjep, zatim kalemljenje prostim i engleskim spajanjem.

Dr. sc. Besim Spahić također će prisutnima prezentirati i način na koji se vrši kalemljenje voćaka takozvanim T rezom i čip padingom. Također će biti riječi i o rezidbi jabučastog i koštičavog voća.

Građani koji su zainteresirani za edukaciju mogu se prijaviti danas do 16 sati putem e-maila: [email protected] ili na broj telefona: 033 291-253.

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top