Vi ste ovdje
Home > Duhovnost > Islamske teme > Dr. Safija Malkić i hafiz Mensur Malkić  u posjeti Čikagu

Dr. Safija Malkić i hafiz Mensur Malkić  u posjeti Čikagu

Predstavnica Uprave za vjerska pitanja IZ u BiH i profesorica u Gazi Husrev begovoj medresi u Sarajevu , dr. Safija Malkić, u nedjelju 26-og augusta 2018.godine na poziv ženske grupe “Bošnjakinja” posjetila je Čikago i džemat BICC.

Nakon uvodnih riječi predsjednice ženske grupe, prof. Amine Sendić-Mešić, članicama ove vrijedne grupe obratila se uvažena gošća kazajući o ulozi roditelja u odgojno-obrazovnom procesu djece.

 

Njena posjeta je rezultat napora ženske grupe Bošnjakinja da se u svom radu fokusira na edukativno-kulturne aktivnosti, i na tome im čestitamo.

U pratnji prof. Safije bio je i glavni imam GHB džamije i direktor GHB medrese, hafiz Mensur Malkić koji je predvodio akšam namaz i održao prigodno predavanje.

U svom obraćanju zahvalio se na vrlo značajnoj podršci koju džemat BICC Chicago već dugi niz godina pruža pomažući sve značajnije aktivnosti i projekte Islamske zajednice u BiH. Posebno je pohvalio džematskog Odbora i Savjetodavnog vijeća  i čestitao svim Bošnjacima Čikaga na projektu izgradnje IC Ćamil ef. Avdić.

Njegov domaćin bio je hafiz Muriz ef. Mešić, nekadašnji imam Hadžijske džamije u Sarajevu i jedan od učača hafiske mukabele u Gazi Husrev begovoj džamiji u Sarajevu. Iako termin njegovog dolaska nije bio poznat do zadnjeg trenutka, džematlije su se obradovale susretu sa njim i zahvalili na riječima podrške.

akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top