Vi ste ovdje
Home > Magazin > Zanimljivosti > Dobra ideja: Stari namještaj kao materijal za kućice za napuštene životinje

Dobra ideja: Stari namještaj kao materijal za kućice za napuštene životinje

Da stari i polomljeni namještaj ne mora biti samo odvezen na otpad, svjesni su i mještani Zuhratbabe u Istanbulu, koji ga koriste kao materijal za izgradu kućica za napuštene životinje, javlja Anadolu Agency (AA).

Sreski načelnik Zuhuratbabe u Bakirkoyu Aykut Incesarac kazao je kako, otkako je došao na vlast prije 18 godina, prave skloništa za pse i mačke.

”Na ovaj put smo krenuli uz podršku mještana. Ogradimo određene tačke i tu čistimo mjesto i ostavljamo hranu te se na taj način brinemo za sigurnost životinja. Trenutno pružamo sklonište za 97 mačaka i 220 pasa“, rekao je Incesarac.

Istakao je kako uz podršku mještana prave kućice za pse i mačke te podsjetio kako životinje brigu i ljubav trebaju tokom cijele godine, a ne samo zimi.

Pojasnio je kako ih službe nadležne za odvoz kabastog otpada obavijeste ukoliko nađu namještaj čiji bi dijelovi mogli poslužiti za izradu skloništa za životinje.

“Žene nam pomažu oko bojenja i ukrašavanja. Potom kućice za pse i mačke postavljamo na ranije utvrđene lokacije“, rekao je Incesarac.

Podsjetio je kako prilikom prilaska životinji na ulici, možete ocijeniti kako se inače mještani ophode prema njima.

“Ako životinja bježi od vas, znajte da u tom mjestu nema srdačnosti. Mi nastojimo pomoći životinjama. Mislim da su ljudi već otjerali životinje s njihovih staništa i da im urbanizacija uskraćuje mnogo toga”, rekao je Incesarac.

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top