Vi ste ovdje
Home > Vijesti > Dijaspora > Danska: Obilježavanje Dana državnosti BiH u Odensi            

Danska: Obilježavanje Dana državnosti BiH u Odensi            

dan državnosti danska

U Odensi je i ove godine kao i svih predhodnih BKIC (Bosanski kulturni islamski centar) Odense u saradnji sa ”Udruženjem logoraša i zrtava rata BiH ” kao i sa FC BiH Odense obiljezio Dan Drzavnosti BiH.

Prvi dan 10/11 svecanosti uprilicen je u prostorijama BKIC u Odensi gdje smo kao gosta imali rezisera,novinara i publicistu Avdu Huseinovica.Prostorije BKIC su zaista bile premale da prime sve nase gradjane koji su zeljeli biti dio te izuzetne veceri.

Huseinovic  je kazao,izmedju ostalog kako 25. novembar predstavlja jedan od najvažnijih datuma za Bosnu i Hercegovinu i sve njene stanovnike jer je to dan kada je potvrđena državnost BiH.

Tokom veceri prikazani su djelovi dokumentarnih filmova na temu odbrane BiH i zlocina koji cu pocinjeni nad bosnjacima u periodu 92/95.

Poslije zavrsetka zvanicnog programa nastavilo se druzenje do kasno u noc gdje se uzivalo u bosanskim jelima koje su pripremile nase clanice udruzenja.

Drugu noc 11/11 kao jedan veliki poklon svim nasim gradjanima BiH koji zive u Kraljevini Danskoj ugostili smo naseg glumackog velikana i bosanskog patriotu Emira Hadzihafizbegovica koji je u prekrasnoj sali teatra ”Magasin”izveo svoju predstavu ”SVE JE DO NAS” koje je njegovo autorsko djelo.Teatarna sala odisala je tu noc vrhunskom glumom naseg Emira koji je pokazao zasto je nagradjen najvecim glumackim priznanjima.

Organizatori  dvodnevne manifestacije pokazali su visoku svijest patriotizma  i ljubavi prema svojoj domovini.

Piše: Hamid Begović

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top