Vi ste ovdje
Home > Magazin > Zanimljivosti > Britanski investitor podnio ostavku nakon što mu je desetogodišnja kćerka predala spisak važnih događaja koje je propustio

Britanski investitor podnio ostavku nakon što mu je desetogodišnja kćerka predala spisak važnih događaja koje je propustio

Britanski investitor koji je napustio posao šefa u jednoj od najvećih svjetskih konsultantsih kompanija izjavio je da je taj posao napustio nakon što mu je kćerka dala listu od 22 stavke koje je on propustio a koje su vezane za njen život.

Mohamed El-Erian je napustio ‘Pimco’ u januaru ove godine uz glasine o sukobu sa svojim šefom, vlasnikom Billom Grossom.

Ali sada je gospodin El-Erian, koji je pohađao Cambridge i Oxford, priznao da je iz privatnih razloga odlučio da se povuče iz ovog posla.
Neki od događaja koje je ovaj investitor propustio jeste i prvi dan škole njegove 10-godišnje kćerke, njena prva fudbalska utakmica te roditeljski sastanci.

Ovaj 56-godišnjak, koji je sada šef u Economic Advicer-u u Njemačkom osiguranju ‘Allienz’-u a koji je ‘Pimco’-ova partner firma, izjavio je u magazinu za menadžment, Worth, sljedeće:”Prije godinu dana, pitao sam kćerku nekoliko puta da uradi nešto-da opere zube, I to je bilo bez uspjeha. Podsjetio sam je da je do nedavno nije trebalo toliko ubjeđivati da nešto uradi, te je nisam morao upitati nekoliko puta za to, znala je po mom glasu I pogledu da sam ozbiljan.

 “Upitala me da sačekam minutu, otišla je u svoju sobu i došla s komadom papira. Bila je to lista njoj važnih događaja koje je imala a koje sam ja propustio zbog posla. To je bio poziv za buđenje.

Lista je sadržavala 22 događaja, njen prvi dan u školi i njen prvi fudbalski meč, roditeljski sastanak. A škola još nije bila završila. Osjećao sam se užasno. Imao sam dobar razlog jer nisam prisustvovao tim događajima: putovanja, važni sastanci, važan telefonski poziv, nešto hitno za obaviti…Ali u meni je sve govorilo da sam propustio mnogo važniju stvar. Koliko sam mogao racionalno shvatiti-moj polovični balans je probio sve granice, a neravnoteža je uništavala svaku moju vezu s kćerkom. Nisam provodio dovoljno vremena s njom.”

El-Erianovo radno vrijeme kao šefa ‘Pimca’ bilo je neograničeno… Prijatelji kažu da bi se njegov alarm palio u 2:45h ujutro te je on u ured stizao u 4:15h, oko 7h popodne bi se vratio kući, te je u krevet išao oko 8:45h

Nakon što je napustio ‘Pimco’, koji vrijedi više od 1.9 triliona dolara, a čije je sjedište u Kalifoniji El-Erian kaže da je dobio portfolio koji mu omogućava fleksibilnije vrijeme. On i supruga naizmjenično vode kćer u školu.

El-Erian je rođen u New Yorku ali je svoje djetinjstvo proveo u Egiptu, prije nego je počeo školovanje u Britaniji. On je trenutno generalni direktor u uredu za globalni razvoj Baraka Obame.
 

Izvor: telegraph.co.uk

Za Akos.bA prevela: Emina Suljević

 

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top