Vi ste ovdje
Home > Vijesti > Vijesti iz zemlje > Bračni par Mašić iz Kaknja izrađuje drvene kalendare

Almin Mašić i njegova supruga Merjema iz kakanjskog naselja Brnj su dvoje vrijednih mladih ljudi koji su zasnovali bračnu zajednicu sa željom da jedno drugom cijeli život budu podrška i da se, nošeni ljubavlju, zajednički bore za svoju egzistenciju.

Bračni par Mašić iz Kaknja izrađuje drvene kalendare

Oboje su lica sa invaliditetom i oboje imaju zlatne ruke, kreativnost i odlučnost. Njihovoj želji da se izbore sa životnim izazovima nisu prepreka ni invalidska kolica, niti bilo šta drugo…

U toj želji regisitrirali su firmu “Mašić” koja je vrlo brzo dobila prve poslove. Za naručioca – Udruženje poslodavaca općine Kakanj “Centar za podršku biznisu” izradili su 60 kalendara od drveta.

Almin proizvodi sve što se od drveta može proizvesti. Specijalnost su mu košnice za pčele, a proizvodi i drvene stolove, i drveni pribor za kuhinju, po narudžbi radi i držalice za alat, i brojne druge predmete od drveta.

Nabavio je mašinu koja košta 4.000 KM i sada mašinu treba otplaćivati. Almin i Mejrama su nedavno bili gosti načelnika Općine Kakanj Nermina Mandre. Nakon što se upoznao sa njihovom životnom pričom, načelnik je odmah dao upute svojim saradnicima da se u što kraćem roku učini sve kako bi Almin i Merjema što prije pokrenuli vlastiti registrirani mali biznis.

Prvi realizirani korak bila je pomoć pri nabavci repromaterijala, odmah je započeo i proces registracije djelatnosti koji je nakon nekoliko dana i završen, Općina Kakanj će platiti troškove registracije, pomoći u otplati nabavljene mašine, plaćat će PIO i zdravstveno, pomoći i na druge načine…

U svojoj ponudi ova mladi par izrađuje i košnice, pribor za kuhinju i ostale drvene proizvode za svakodnevnu i tipsku upotrebu.

akta.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com