Vijesti iz svijeta

Bolna ispovijest 12-godišnjeg palestinskog dječaka o zlostavljanju u izraelskom pritvoru

Palestinski dječak Nemir El-Saadi El-Nemir je samo jedan od mnogih koji su preživjeli razne torture za vrijeme pritvora.

Izraelske snage od 7. oktobra prošle godine nastavljaju brutalne napade na Pojas Gaze u kojima su žrtve često žene i djeca, javlja Anadolu.

Izraelski vojnici također često odvode djecu i tinejdžere koje tokom pritvora zlostavljaju na razne načine.

Palestinski dječak Nemir El-Saadi El-Nemir je samo jedan od mnogih koji su preživjeli razne torture za vrijeme pritvora.

Dvanaestogodišnji dječak nakon puštanja na slobodu doveden je u bolnicu kako bi mu bila ukazana ljekarska pomoć. Ispričao je da su ga izraelski vojnici odveli i zlostavljali u pritvoru te nakon dva mjeseca pustili.

Istakao je da će se kada poraste boriti protiv izraelskih vojnika zbog torture i nepravde koju su njemu i drugim Palestincima nanijeli.

Dodao je da je samo dječak od 12 godina i da nije predstavljao prijetnju nikome, a potom je pokazao rane na nogama i zapitao se: “Šta je moj zločin?”

Ovaj dječak je također ranije ranjen u napadu izraelskih aviona kada je izašao iz zaklona da pronađe hranu, nakon čega mu je ostao trajni ožiljak na stomaku.

akos.ba

Povezani članci

Back to top button