Vi ste ovdje
Home > Vijesti > Dijaspora > BKC u Frankfurtu nudi bogat program u toku mjeseca ramazana

BKC u Frankfurtu nudi bogat program u toku mjeseca ramazana

Da bošnjačka dijaspora brižno čuva svoj identitet dokaz je i Bošnjački kulturni centar u Frankfurtu koji je osnovan sada već davne 2003. godine. Kako kažu centar su osnovali „sa željom da Bošnjaci kroz taj centar zadovolje svoje vjerske i kulturne potrebe te da se, kao zdrave ličnosti, koje su svjesvne svoga identita, svoje  prošlosti ali i svoje budućnosti uspješno integrišu u društvo u kome žive“.

Iza sebe  BKC ima niz projekata kako u dijaspori tako i u svojoj domovini što dokazuje da je njihov cilj zadovoljstvo cjelokupne zajednice. Članovi ovog kolektiva su:

Munir Hodžić imam, Sakib Hodžić prvi podpredsjednik,  Bajro (Sakib) Halilović drugi podpredsjednik, Anel Cerić  finansijski menedžer,  Enver  Musić  projekt menadžer, Alija Kahrimanović također projekt menadžer, Ismir Čolović sekretar, te Said Cerić predsjednik Bošnjačkog Kulturnog Centra u Frankfurtu.

Iako stidljivo  bez previše potenciranja govore o svojim aktivnostima činjenica je da posebno u mjesecu ramazana BKC u Frankfurtu ima veoma raznovrasan program, a sve u cilju animiranja naše dijaspore u Njemačkoj.

Tokom ramazana ekipa okupljena oko ovog centra trudi se da džematlijama približi ramazan kao da su u svojoj domovini Bosni i Hercegovini. Teravije, mukabele, predavanja, humanitarne aktivnosti, posebni programi za mubarek noći sve je ono što BKC u Frankfurtu nudi svojim džematlijama.

Osim toga BKC u Frankfurtu se može pohvaliti i  organiziranjem prog skup bošnjačke omladine u Njemačkoj i s time je kako ističu iz BKC postavio temelj za rad mreže mladih u Njemačkoj koja je aktivna od mjeseca marta 2017. godine. Glavni moto BKC je „Spajamo ljude, otvaramo horizonte“ što definitivno veoma kvalitetno rade na radost mnogobrojne bošnjačke dijaspore na ovom području.

Piše: Admir Lisica

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top