Vijesti iz svijeta

Bivši premijer Katara upozorava: Nalazimo se pred pažljivo pripremljenim planom likvidacije palestinskog pitanja

Bivši premijer Katara, šeik Hamad bin Jassim bin Jabr Al Thani, potvrdio je postojanje, kako je opisao, ‘čvrsto pripremljenog plana za likvidaciju palestinskog pitanja’, ističući da je jedino rješenje za osujećivanje i zaustavljanje ovog plana ujedinjene palestinske fronte u Gazi i na Zapadnoj obali.

Prema riječima bivšeg premijera Katara, za njega je sada izvjesno da se nalazimo pred pažljivo pripremljenim planom likvidacije palestinskog pitanja. Objasnio je da ne želi ulaziti u dokaze i razloge takvog plana, ali je siguran da će samo “ujedinjeni palestinski front u Gazi i na Zapadnoj obali” moći zaustaviti i osujetiti ovaj plan.

Bin Jassim upozorava Palestince da ne smiju zaboraviti sve žrtve koje su pale za Palestinu te da nikada ne smiju pristati na opasne planove likvodacije palestinskog pitanja koje znači ukidanje rješenja o dvije države.

“Iako ne želim da ulazim u ono što se dogodilo 7. oktobra, jer nisam siguran da je to bilo pametno učiniti, kažem da je palestinsko pitanje dobilo globalni zamah i veliko interesovanje koje Palestinci moraju iskoristiti na inteligentan i logičan način”, rekao je bin Jassim. On osuđuje ponašanje i stavove islamskih zemalja, naročito onih islamskih zemalja koje su dio zavjereničkog plana likvidacije palestinskog pitanja.

Hamad bin Jassim je naglasio da se sada mora iskoristiti ovaj globalni i humanitarni zamah da se pomogne ljudima u Gazi da obnove svoje živote, izliječe svoje rane i da im se nadoknadi ono što je uništeno i ukradeno iz njihovih domova, ne samo u arapskim i islamskim zemljama, već i na nivou slobodnog svijeta.

Sve izjave izraelskih zvaničnika jednoglasno potvrđuju njihovu želju da se riješe ne samo Hamasa, već i cjelokupnog stanovništva Gaze tako što će pojas učiniti nenastanjivim.

Izrael odbacuje međunarodne diktate u vezi trajnog rješavanja pitanja Palestinaca, koje predstavlja (palestinska država, međunarodno pravo i relevantne međunarodne rezolucije). Cionistička okupatorska država također odbija bilo kakvo jednostrano priznanja (od bilo koje države, regionalne ili međunarodne organizacije) palestinske države.

akos.ba

Povezani članci

Back to top button