Vi ste ovdje
Home > Duhovnost > Poučne priče > Bio misionar, pa postao glasnik islama

Bio misionar, pa postao glasnik islama

Musa Bangura je bio misionar koji se trudio širiti kršćanstvo u afričkim zemljama, a nakon jednog sna koji je sanjao i koji je jako utjecao na njega, prešao je na islam i sada putem svoje internet stranice poziva ljude u islam.

Bangura kaže da su mu kao misinaru bile date velike mogućnosti, te dodaje: “Taj san sam sanjao tri noći za redom. U početku nisam htio prihvatiti jer sam imao vrlo dobre uvjete. Za posao misionara sam dobivao dobru platu i stan, a moja djeca su se obrazovala. Zbog toga u početku sam se protivio, ali napokon, nisam mogao izdržati i postao sam musliman”.

Bangura kaže i da je njegov otac sveštenik, te da ga je familija napustila nakon što je primio islam.
“Nakon što sam primio islam prvo što sam uradio je bilo da proučim islamsku vjeru,“ govori Bangura, “poslije sam počeo okupljati muslimane.“ Nakon toga sam izvukao proturječnosti iz Evanđelja. Na neki način sam počeo raspravljati sa kršćanskim sveštenicima. Uvijek sam uspijevao dokazati da je islam ispravnija vjera”.

“Na ovoj internet stranici objašnjavam islamsku vjeru i predstavljam proturječnosti u Evanđelju. Zahvaljujući našoj web stranici do sada su 8.302 osobe primile islam. Zbog toga saam jako ponosan. Sada imam i suprugu muslimanku, a i djecu odgajam kao dobre muslimane”. 

trtbosanski.com

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top