Enterijer

Bijela boja u stanu

Iako mnogi misle da je bijela boja sterilna i hladna to nije razlog da je ne upotrijebite u uređenju svoga stana. Bijela boja je uvijek aktuelna i pristaje uz svaki stil, bitno ju je samo pravilno upotrijebiti. Bijela boja u uređenju enterijera može itekako stvoriti toplu i udobnu atmosferu.

Kod bijelih enterijera izuzetno je bitno izabrati odgovarajuće dekoracije i druge aksesoare koji će obogatiti prostor. Na dekoracije u bijelom posmatrajte kao na nakit. Samo sa nekoliko detalja u odgovarajućoj boji u potpunosti će promijeniti izgled enterijera. Dekorisanje bijelih prostorija omogućava vam rad na čistoj, bijeloj paleti, kao kod slikanja, od vas zavisi da li ćete stvoriti remek djelo ili kič. Sigurno je da ćete imati mnoštvo opcija.

Počnite tako što ćete zidove i plafon obojiti u bijelo. Upotrijebite satensku bijelu  koja će učiniti da vaš stan zasija. Potom kupite bijeli namještaj ili već postojeći obojite u bijelo. Namještaj može bojenjem dobiti površinski sjajan sloj ili ga pak možete obojiti tako da izgleda kao star (vintage ili shabby chic stil). Za tapacirani namještaj kupite bijele navlake odgovarajuih dimenzija.Na ovaj način ne samo da ćete dobiti prostoriju u bijelom već će ona postati svjetlija i veća.

Kada dekorišete prostor sa bijelim upotrijebite jednu ili dvije jake boje. Te boje mogu biti one koje vi volite ili pak one koje su u trendu. Tirkizna i ciklama crvena uvijek su aktuelne kao i mornarsko plava. Hladne boje upotrijebiti tokom ljeta a tople tokom zime. Uređenje bijele prostorije je sada lako. Dovoljno je da u nekoj od izabranih boja budu jastučnice na jastucima, prekrivač preko naslona, neka zdjela ili posuda, stolna lampa, jedna stolica i u potpunosti ste promijenili izgled enterijera.

Podove izaberite u svijetloj boji drveta

Podove izaberite u svijetloj boji drveta

Bijela boja se ne može vezati samo za jedan stil, naprotiv ona odlično pristaje uz bilo koji. Da biste stan dodatno učinili toplim uparite bijelu sa bojom drveta. Boja drveta će stanu dati toplinu i teksturu pa i kada dominiraju moderne, oštre linije (skandinavski stil). Drvo upotrijebite za podove. Svijetla boja drveta učiniće da istaknete namještaj. Bijela ima jednu prednosta a to je spajanje nespojivog. Nemojte se zabrinjavati ako imate neki komad namještaja u rustičnom stilu a drugi u modernom. Na primjer, rustičan stol za ručavanje i ultra modernoj kuhinji. Dovoljno je samo da taj rustični komad, u ovom slučaju, istaknete, na primjer stolicama u boji.

Iako neki smatraju da je bijele kuhinjske površine teško održavati, ne uzimaju u obzir činjenicu da su bijele kuhinje mnogo verizitalnije, bezvremenske. Samo nekoliko dekorativnih elemenata u bijeloj kuhinji može stvoriti potpuno drugačiji izgled. Crveni kuhinjski uređaji, začinsko bilje u saksijama, police u boji drveta, kutije u boji za začine … sve će ovo kuhinju preobraziti u neodoljivo mjesto gdje će svi rado provoditi vrijeme. Samo držite sve uredno složeno.

Većina zaboravlja koliko vremena provodimo u spavaćim sobama a samim tim zapostavlja i njihovo uređenje. Najjednostavnije je urediti bijelu spavaću sobu. Dovoljno je da u nju postavite tepison u boji meda od zida do zida i taburee od pletenog pruća da spavaća soba dobije topao i udoban osjećaj. Poigrajte se slojevitošću koja je unazad nekoliko sezona trend. Na kraju dodajte dvije stolne ili zidne lampe u tamno sivoj boji koje će stvoriti intimnu atmsoferu.

Dajte svome bijelom stanu šansu uz ove naše primjere i sigurni smo da ćete biti zadovoljni konačnim izgledom.

http://nekretninebl.com

Povezani članci

Provjerite također
Close
Back to top button