Moja putovanjaU Fokusu

BiH ima najbolji turistički film na svijetu autora Roberta Dacešina

Video bh. blogera i putopisca Roberta Dacešina pod nazivom "Zašto BiH može biti broj. 1 turistička destinacija u svijetu" osvojio je prvo mjesto na takmičenju koje je sprovodio Međunarodni komitet turističkog filma.

Video bh. blogera i putopisca Roberta Dacešina pod nazivom “Zašto Bosna i Hercegovina može biti broj. 1 turistička destinacija u svijetu” osvojio je prvo mjesto na takmičenju koje je sprovodio Međunarodni komitet turističkog filma. Ujedno, glasovima gledatelja je proglašen za najbolji turistički video na svijetu, saopštio je danas Dacešin.

“Video je dobio 56.914 glasova iz 74 zemlje, što je najviše u istoriji ovog takmičenja. Zvanična dodijela nagrada biće 24.11. u Valensiji u Španiji i sa ponosom ću da predstavim svoju zemlju tamo. Možda u tenisu nisam bio tako dobar da odem na Olimpijadu, ali kada je turizam u pitanju, ovo je Olimpijada te vrste, a Bosna i Hercegovina se sada nalazi na najvišem postolju”, napisao je Dacešin uz srdačne zahvale svima koji su ga podržali.

Podsjetimo, Dacešin je u videu objavljenom na njegovom youtube kanalu u januaru ove godine predstavio ne samo one svima znane bisere BiH, nego i njene skrivene ljepote – i to sve u 12 minuta.  

Jučer je Dacešin sa publikom podijelio i video u kojem se osvrće na sve ono što je prethodilo pobjedničkom, ali i na vlastita inspirativna iskustva.

Povezani članci

Back to top button