Vi ste ovdje
Home > Magazin > Moj vrt > Besplatna edukacija o hortikulturnom uređenju balkona, dvorišta i ulaza

Besplatna edukacija o hortikulturnom uređenju balkona, dvorišta i ulaza

opcina_novi_grad-sarajevo

Općina Novi Grad Sarajevo organizira besplatnu edukaciju „Hortikulturno uređenje balkona, dvorišta i ulaza u stambene zgrade”, nakon čega će biti organiziran i izbor hortikulturno najuređenijeg balkona, dvorišta i ulaza u stambene zgrade.

Predavač na edukaciji bit će direktor Federalnog zavoda za poljoprivredu dr. sc. Omer Kurtović, koji će polaznicima edukacije prezentirati osnovne vrste cvijeća i ukrasnog bilja, koje se koristi za ukrašavanje javnih površina.

Također će biti riječi o upoznavanju sa tehnologijom proizvodnje cvjećarskih kultura (sistemima za razmnožavanje),  načinima oblikovanja  cvijetnih površina sa izborom cvijetnih i ukrasnih vrsta bilja i izbor biljne vrste za primjenu u različitim uslovima, kao i o načinu održavanja i zaštite od bolesti i štetnika.

Edukacija obuhvata po dva teoretska predavanja i praktične nastave na dva različita lokaliteta, a polaznicima će biti dodijeljeni prezentacija i certifikat.

Teoretske  edukacije će se održati, u srijedu 12. jula i u utorak, 18. jula u sali Općinskog vijeća sa početkom u 17.30  sati, a termini praktične nastave biće naknadno određeni.

Svi  građani  koji su zainteresirani za prisustvovanje na edukaciji mogu se prijaviti do 11.07.2017godine, uz dostavljene podatke: ime i prezime, adresu stanovanja, zanimanje, godina rođenja, e-mail i kontakt telefon, putem  e-maila: [email protected] ili na telefonski broj:  033 291-253.

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top