Vi ste ovdje
Home > Ekonomija > BBI banka i Općina Stari Grad: Povoljna finansijska linija za privrednike

BBI banka i Općina Stari Grad: Povoljna finansijska linija za privrednike

Zajedničkim snagama Bosna Bank International (BBI) i Općine Stari Grad Sarajevo uspostavljena je povoljna finansijska linija za privredne subjekte registrovane na području Općine.

Tim povodom Amer Bukvić, direktor BBI Banke i Ibrahim Hadžibajrić, načelnik Općine potpisali su danas ugovor o poslovnoj saradnji. Riječ je o projektu koji će privrednicima omogućiti da u BBI banci dobiju finansiranja po povoljnim uslovima i po subvencioniranoj stopi od 0,50 do 1,99 posto. BBI banka i Općina na ovaj način žele podržati privrednike i olakšati im poslovanje te pomoći održavanje i povećanje nivoa zaposlenosti.

“Ovakve finansijske linije, koje su namijenjene za poticaj razvoju privrede BBI banka već uspješno provodi sa općinama Novi Grad i Novo Sarajevo. Sada je u ovaj projekt uključena i Općina Stari Grad i smatramo da je jačanje privrede i okretanje ka ekonomiji budućnost svih nas“, izjavio je Amer Bukvić, direktor BBI banke.

Privrednici će za subvencionirana sredstva moći aplicirati u poslovnicama BBI banke.

„Sredstva po stopama od 0,50 posto do 1, 99 posto sigurno su najpovoljnija na tržištu. Općina je u svrhu subvencioniranja izdvojila 40. 000 KM i nadamo se da će ovaj projekat biti nasatavljen i u buduće“, izjavio je načelnik Hadžibajrić.

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com