Vi ste ovdje
Home > Uncategorized > Bajramski program TV1 u Art kući sevdaha u Sarajevu

Bajramski program TV1 u Art kući sevdaha u Sarajevu

Najpoznatiji bh. izvođači sevdalinki i izvornih narodnih pjesama u ambijentu Art kuće sevdaha u Sarajevu gosti su Bajramskog programa TV1. Sejo Pitić, Arif Alajbegović, Hasiba Agić, Subhija Šehović, Ljubica Berak, Edin Pandur, Alma Subašić, Amna Aganović, Aldijana Tuzlak, Neno Murić, Semir Cerić Koke, Lejla Čaušević, Emrah Emšo, Enes Begović, Fatmir Sulejmani, Damir Galijašević, Asim Brkan, Belma Karšić i Elmedin Kadrispahić izvodit će prigodne pjesme i govoriti o duhovnim vrijednostima, tradiciji i bajramskim običajima.

Domaćini Bajramskog programa TV1 bit će voditeljski par Vladimir Čolaković i Zerina Patković.

„Ovo je prvi put da TV1 priprema ovako bogat bajramski program, sa skoro 20 gostiju i oko 150 minuta sadržaja. Pripala nam je čast, ali i odgovornost da „iznesemo“ ovaj program. Bit će mnogo pjesme, a malo priče, i sve to u predivnom ambijentu Art kuće sevdaha. Inače, sa Kućom sevdaha duže vrijeme uspješno sarađujemo, sa zajedničkim ciljem – očuvanje bh. tradicije i sevdalinke“, kaže Semir Radonja, urednik i producent Bajramskog programa.  

Bajramski program TV1 bit će emitiran u utorak, 04. juna, u četiri termina, i to od 09 do 10 sati, od 16 do 17 sati, od 18:20 do 18:50 sati i od 21 do 22:40 sati.

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top