Vijesti iz svijeta

Aleyna Olmez, koja je spašena iz ruševina nakon 248 sati: Borila sam se, nisam htjela odustati

Sedamnaestogodišnja Aleyna Olmez spašena je ispod ruševina 248 sati nakon razornih zemljotresa koji su pogodili jug Turske i Siriju. Spašena je ispod ruševina u naselju Kayabasi u Kahramanmarasu.

Trenutno se nalazi na liječenju u bolnici u Ankari, a u srijedu su je posjetili turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan i njegova supruga Emine.

Sretna je zbog posjete predsjednika i prve dame Turske.

– Naš predsjednik je došao u posjetu, osjećala sam se dobro, osjećam se ponosno. Lijep je osjećaj imati ovoliku podršku – izjavila je Aleyna.

Kako je kazala, prošla je kroz težak period.

– Borila sam se, nisam htjela da odustanem. Svi su mi bili velika podrška i pomogli su mi. Hvala vam puno na svemu – kazala je Aleyna.

Njena tetka Guler Duman rekla je da je sretna što je Aleyna spašena ispod ruševina.

– Nismo očekivali da će se to desiti, ali kada je Aleyna izašla to je za nas bilo čudo. Doživjeli smo i radost i tugu u isto vrijeme – izjavila je Duman koja se zahvalila svima, posebno ljekarima koji su brinuli o Aleyni.

Nakon što je Aleyna izvučena ispod ruševina, doktor Cengiz Dilber rekao je da je  nevjerovatno da je u tako dobrom zdravstvenom stanju, s obzirom na to da je pod ruševinama bila 248 sati.

– Iznenadilo nas je da su njene tjelesne funkcije dobre i da nije pogoršana funkcija bubrega. To je nevjerovatna stvar. Njeno zdravstveno stanje je jako dobro. Naravno, tu su traume – kazao je tada Dilber.

akos.ba

Povezani članci

Back to top button