Vi ste ovdje
Home > Naše aktivnosti > Humanitarni rad > AKOS sa pridruženim članicama u ramazanu pripremio 2545 iftara i 937 paketa

AKOS sa pridruženim članicama u ramazanu pripremio 2545 iftara i 937 paketa

Dio sredstava je osiguran iz vlastitih izvora, a ostatak kroz saradnju sa organizacijama: Islamic Help iz Engleske, Udruženjem za blagostanje (Rahma), WAMY -NEDWA, IGASA, Anadolska studentska unija i Yeryuzu Iyilik Harekati iz Turske.

Asocijacija za kulturu, obrazovanje i sport – AKOS je u Sarajevu organizovala iftar (27) za poslovne saradnike i partnere portala Akos.ba te za starije članove (30). Pored toga organizovan je iftar za članove AKOS-a iz Sarajeva, Zenice, Bihaća, Konjica i Živinica u Hotelu Hollywood za 248 osoba.
AKOS je na prostoru cijele Bosne i Hercegovine podijelio 250 paketa.

Udruženje Svitanje je u svojim prostorijama i u džamijama organizovalo šest iftara za članove i volontere gdje je ukupan broj osoba bio 315 a podijeljena su i 204 paketa.

Također, pod pokroviteljstvom partnerske organizacije Yeryuzu Iyilik Harekati iz Turske održan je veliki iftar u Zenici (400) za članove i prijatelje AKOS-a. U organizaciji ovog iftara učestvovalo je Udruženje PUT znanja i Odred izviđača Sebilj.

U saradnji sa Wamy- Nedwe, AKOS je organizovao 3 iftara, u Sarajevu (30), Zenici (50) i Ustikolini (50).

Tokom ramazana Udruženje Izvor-Selsebil je organizovalo 15 iftara na kojima je ukupno prisustvovalo 1 155 osoba i podijelilo 133 paketa.

Udruženje Vatan-Domovina koje djeluje na području Unsko-sanskog kantona podjelilo je 50 ramazanskih paketa u Bihaću i Bosanskoj Krupi te je organizovalo 3 iftara za 70 postača.

Udruženje Put Znanja iz Zenice organizovalo je iftar (60) za članove i porodice te iftar (70) za volontere u Zenici i Begovom Hanu. Podijeljeno je 80 ramazanskih paketa.

Udruženje AKOS-most, pridružena članica AKOS-a iz Sanskog Mosta je organizovala iftar za 150 osoba i podijelila 250 paketa.

Na kraju, posebna zahvalnost pripada našim donatorima kao i svima onima koji su doprinijeli da se ovogodišnje ramazanske aktivnosti uspješno privedu kraju.

AKOS će i budućnosti nastaviti pomagati širu društvenu zajednicu kroz različite projekte i akcije.

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top