Vi ste ovdje
Home > Naše aktivnosti > Kultura i obrazovanje > AKOS-ov seminar ‘Kolektivno prenošenje univerzalnih vrijednosti’

AKOS-ov seminar ‘Kolektivno prenošenje univerzalnih vrijednosti’

 U nedjelju, 23.03. 2014. godine, Asocijacija za kulturu, obrazovanje i sport (AKOS), organizovala je seminar na temu „Kolektivno prenošenje univerzalnih vrijednosti“.  Seminar je organizovano u prostorijama caffe cluba Sokak u Sarajevu, a prisustvovalo je 30 učesnika, iz Sarajeva, Sanskog Mosta, Živinica, Goražda. Seminar je počeo u 09:30h, a završio u 15:30h.

Treneri na seminaru su bili mr. hfz. Dževad Hrvačić i dr. Muharem Adilović.

                Osnovni cilj serijala seminara je razumijevanje važnosti i obaveze prenošenja univerzalnih vrijednosti, te pravljenje razlike između individualnog i kolektivnog načina. I jedna i druga metoda imaju svoje karakteristike, a vrlo je bitno poznavati kada pribjeći jednoj, odnosno drugoj. Upravo to su bile teme ovog seminara.

                Nije teško zaključiti da je naše društvo u velikoj potrebi za onima koji će ga povesti u neke sigurnije i bolje vode. Također, uvjerenja smo da oni koji treba da se odazovu tom pozivu, ne mogu naći inspiraciju i norme kojima će se voditi na tom teškom putu, osim u islamu i njegovom učenju.

Upravo zbog toga, potrebno je educirati što veći broj pojedinaca i pomoći im da ovladaju ovom „vještinom“, kako bi postali većina i na taj način pomogli našem društvu da žive jedan bolji život.

                Potrebno je mnogo vremena da bi se postigli ovi ciljevi. Toga su u AKOS-u svjesni i zato su oni već krenuli ka edukaciji i osposobljavanju kadra koji će biti jedan o uzročnika boljeg društva. Kao što to i parola Asocijacije kaže „Zajedničkim snagama na temelju univerzalnih vrijednosti, odgojimo generaciju budućnosti“, njeni članovi su uvijek na raspolaganju u ostvarenju univerzalnih i pozitivnih ciljeva.

 

Akos.bA

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Tagovano: (316)
Top