Vi ste ovdje
Home > Naše aktivnosti > Ostale aktivnosti > Akos.ba medijski sponzor Sarajevo Halal sajma

Akos.ba medijski sponzor Sarajevo Halal sajma

U Sarajevu je danas svečano otvoren Sarajevo Halal sajam koji organizuje Bosna Bank International u saradnji sa Islamskom razvojnom bankom (Islamic Development Bank) te partnerima Islamskom zajednicom u Bosni i Hercegovini, Agencijom za halal certificiranje, Vladom Kantona Sarajevo uz pokroviteljstvo predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakirom Izetbegovićem.

Ceremonija otvorenja je upriličena u Domu mladih Centra Skenderija a prisutnima su se obratili Amer Bukvić, Predsjednik Uprave, Bosna Bank International, Dr. Mahathir Mohamad, Premijer Malezije (videolinkom), Israfil Kuralay, Potpredsjednik ITO-a, Turska, Adem Zolj, Premijer Kantona Sarajevo, Dr. Mujahid Yusuf Rawa, Ministar u uredu Premijera Malezije, Dr. Denis Zvizdić, Predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine a Dr. Husein ef. Kavazović, Reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini je zvanično proglasio Sarajevo Halal sajam otvorenim.

Nakon svečanog otvorenja, gosti su počeli obilazak izlagača u sajamskom prostoru Centra Skenderija. Na sajam se prijavilo više od 100 izlagača iz zemlje i inostranstva. Danas je upriličeno dva panela sa eminentnim stručnjacima iz oblasti halal na temu “Standardizacija i certifikacija halal kvaliteta” koji je moderirao Amir Sakić, Direktor Medija centra Islamske zajednica u BiH te “Kvalitet halal hrane i zdravlja potrošača” koji je moderirao Dr. Nihad Fejzić, Dekan Veterinarskog fakultet Univerziteta u Sarajevu.

Sajam je otvoren do subote 29. septembra a posjetioci mogu obići izložbene štandove u periodu od 10 do 19 sati.

Iz sutrašnjeg programa izdvajamo:

11:00 – 12:00 Prezentacija Halal Info Days 2018 – Udruženje halal industrije Privredne komore FBiH

12:00 – 12:15 Specijalna posjeta sajmu Bakira Izetbegovića, Predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine

Akos.ba je medijskih sponzor sajma.

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top