Za današnji ručak predlažemo: Kvrguša
Recept: Cool Chef MiraLi
Sastojci 4 osobe:
1 kg pilećeg mesa (batak, zabatak, pileća prsa)
1 kašika Vegete
7 kašika ulja
6 jaja
150 g Pšeničnog oštrog brašna
½ kašikice soli
500-600 ml mlijeka
Priprema
1.Pileće meso odvojite od kosti, narežite ga na manje komade i pospite Vegetom .
2.Pripremljeno meso popecite na 3 žlice zagrijanog ulja sa svih strana desetak minuta.
3.Razmućena jaja pomiješajte s brašnom, soli, mlijekom i smjesu ostavite stajati 10-15 minuta.
- U vatrostalnu posudu ili pleh stavite preostalo ulje i zagrijte ga. Na toplo ulje izlijte trećinu pripremljene smjese od jaja i brašna. Na to rasporedite popečeno meso, a po mesu izlijte preostalu smjesu od jaja, brašna i mlijeka.
5.Pecite u pećnici zagrijanoj na 210°C 20-30 minuta.
Savjet:
Pečenu kvrgušu malo ohladite, narežite , poslužite uz salatu…
Kvrgusu možete preliti mileramom-kajmakom
Od kostiju možete pripremiti pileći temeljac za juhu.
coolinarika.com