Kultura i obrazovanje

Održan peti susret članica AKOS-ovog debatnog kluba

Predposljednji susret članica debatnog kluba Akosa, sa prof. Sanjom Vlaisavljević održan je 03.11.2016. godine u prostorijama Udruženja Svitanje na Mojmilu. Ovaj sastanak debatantica, započeo je na nešto drugačiji način od prethodnih.

U prvom dijelu, debatantice su imale priliku da počnu sa sumiranjem prethodnih sastanaka, te na taj način uz stručnu pomoć prof. Sanje Vlaisavljević, te prisustvom ostalih aktivnih članica pitanjima razriješe prijašnje nedoumice koje se tiču javnog nastupa, dijaloga i sl.

Unaprijed pripremljene debate odvile su se na drugačiji način. Naime, debatantice su, jedna po jedna imale vježbu držanja govora – afirmativnog ili negativnog zastupanja, kao prvi govornik određene ekipe, i kasnije kao govornik pojedinačno. U toj vježbi prof. Sanja Vlaisavljević ukazivala je detaljno na svaki segment govora, te skretala pažnju na vrstu i način ispitivanja.

Ovakav vid rada sa debatanticama znatno unaprijeđuje dosadašnja znanja i vještine argumentovanog govorenja, oslobađa ih strahova od javnog nastupa te im pomaže da pri stupanju u svaku novu konverzaciju koja bi mogla imati karakter rasprave, uđu samouvjerenije, svjesnije i spremnije.
Asocijacija za kulturu, obrazovanje i sport – AKOS nastavit će sa projektom i sljedećeg četvrtka u 18h.

Projekat je finansiran od strane općine Novi Grad i realizira se kroz šest sedmičnih susreta.

 Akos.ba

Povezani članci

Back to top button