Recept dana: Brzo&Fino petit torta sa sirom
Priprema 10 min
Kuhanje
10 min
Serviranja
8 – 12 porcija
Sastojci:
150g petit keksa
100g puter
4 kesice vanilin šećera
16 kašika šećera
5 jaja
500g svježeg sira
400g Brzo&Fino kiselog vrhnja
400g Brzo&Fino milerama
Priprema:
Biskvit:
Mljeveni petit keks pomiješajte sa 100g istopljenog margarina, 2 kašike šećera i kesicom vanilin šećera. Tepsiju premažite puterom, rasporedite biskvit smjesu i stavite u nezagrijanu rernu. Podesite temperaturu na 160°C. Kada se rerna zagrijala izvadite biskvit i prelijte kremom od sira.
Krema od sira:
500g svježeg sira pomiješajte s 5 jaja, 10 kašika šećera i kesicom vanilin šećera. Prelijte preko biskvita kada je rerna dostigla temperaturu od 160°C i pecite 25 minuta.
Krema od vrhnja:
spojite 400g Brzo&Fino kiselog vrhnja, 400g Brzo&Fino milerama sa 4 kašike šećera i 2 kesice vanilin šećera. Preliti preko kreme od sira i pecite još 10 minuta.
Tortu prije konzumacije dobro ohladite.
Brzo&Fino i Akos.ba