
Sastojci:
-
2 tortilje
-
2 jaja
-
50 g rendanog sira (po izboru, može biti cheddar, mozzarella, gauda)
-
1/2 crvene paprike (opcioni, može se dodati za boju i okus)
-
1 manja glavica crnog luka
-
1 kašika maslinovog ulja ili malo maslaca
-
So i biber po ukusu
-
Svježi peršun (za dekoraciju, opcionalno)
Priprema:
-
U tavi zagrijte maslinovo ulje ili maslac na srednje jakoj vatri.
-
Crni luk (ako ga koristite) sitno isjeckajte i propržite na ulju dok ne postane staklast (oko 2-3 minute). Ako želite, možete dodati i crvenu papriku narezanu na tanke trakice i propržiti sve zajedno.
-
U međuvremenu, u manjoj zdjeli umutite jaja sa prstohvatom soli i bibera.
-
Dodajte umućena jaja u tavu i lagano pržite, miješajući da dobijete kremasto jaje (ne morate potpuno ispeći, jer ćete ih kasnije zamotati u tortilje).
-
Uklonite smjesu iz tave, a na istoj tavi zagrijte tortilje po jednu, po 1-2 minute s obje strane, da postanu mekane i lagano zlatne.
-
Na svaku tortilju stavite dio jajne smjese, a zatim pospite rendanim sirom.
-
Zatvorite tortilje i lagano pritisnite sa svih strana da se sir rastopi.
-
Ako želite, pospite svježim peršunom za dodatni okus i dekoraciju.
Savjet:
Tortilje možete dodatno obogatiti dodajući salamu, avokado ili salsa sos za još bolji okus! Idealne su i za brzi obrok kad ste u žurbi, a želite nešto ukusno i zasitno.
Brzo i jednostavno! Uživajte!
Akos.ba