Vijesti iz zemlje

U BiH umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom

U utorak će u Bosni i Hercegovini biti umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme. Širom zemlje povremeno će padati kiša ili pljuskovi sa grmljavinom

Jutros je u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Lokalni pljuskovi su registrovani na području Krajine, jugozapadu Bosne i zapadu Hercegovine, objavio je Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ) BiH.

Danas u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno i dosta nestabilno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Lokalno se očekuje i jače nevrijeme usljed obilnijih pljuskova, grmljavine i jakih udara vjetra. Jače padavine se najizglednije u poslijepodnevnim satima na području Krajine, sjeveru i sjeveroistoku Bosne. Vjetar je većinom slab do umjerene jačine, u Bosni sjevernog i sjeveroistočnog smjera, a u Hercegovini južnog i jugoistočnog smjera. Uz grmljavinske oblake će biti jakih udara vjetra. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 25 i 30 stepeni.

U utorak će u Bosni i Hercegovini biti umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme. Širom zemlje povremeno će padati kiša ili pljuskovi sa grmljavinom. Lokalno su mogući obilniji pljuskovi. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 19 stepeni, na jugu zemlje do 21 stepen. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 24 i 29 stepeni.

U srijedu se u Bosni očekuje umjereno do pretežno oblačno. U Hercegovini će preovladavati sunčanije uz malu do umjerenu oblačnost. U drugom dijelu dana se očekuju lokalni pljuskovi, većinom u Bosni, rijeđe na području Hrcegovine. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 17 stepeni, na jugu zemlje do 20 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 24 i 29 stepeni, na jugu zemlje do 32 stepena.

U četvrtak se u Bosni i Hercegovini očekuje stabilizacija vremena. Očekuje se pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 17 stepeni, na jugu zemlje do 21 stepen. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 26 i 31 stepen, na jugu zemlje do 35 stepeni.

Povezani članci