Vi ste ovdje
Home > Naše aktivnosti > UG Svitanje – Održan tradicionalni bajramski turnir u malom nogometu

UG Svitanje – Održan tradicionalni bajramski turnir u malom nogometu

UG Svitanje Sarajevo je u nedjelju, 04.11. 2012. godine u sportskoj dvorani u Hadžićima, organizovalo tradicionalni turnir u malom nogometu. Turnir je organizovan za članove, simpatizere i saradnike udruženja. Ove godine se prijavilo 8 ekipa, a igralo se na sistem grupa, nakon čega su se u polufinale plasirale dvije prvoplasirane iz svake grupe.

Ovaj put, najbolja ekipa je bila „Naba“ iz Sarajeva, koji su u finalu pobijedili branioca naslova od prošle godine, ekipu „Dobrinja“. Za pobjedničku, kao i za drugoplasiranu ekipu, Udruženje je obezbijedilo prigodne nagrade. Nagrada je uručena i za „far-play“ igrača.

Inače, ove godine na jednom mjestu je bilo okupljeno oko 70 omladinaca, koji su se pored igranja nogometa, posvetili i druženju i širenju lijepe atmosfere. Kao što je poznato UG „Svitanje“, nastoji da kod ljudi izgradi pozitivne vrijednosti. Ovo druženje je samo jedan korak ka izgradnji boljeg društva, društva bez poroka, nasilja i svega ostalog čemu poziva islam i njegovi univerzalni principi.

Vaše Svitanje

akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top